İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Mezarlığı'nda Yahudilere ait mezar taşlarına zarar verildi. Kimliği belirsiz kişiler mezar taşlarını tahrip etti.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, konuyla ilgili sosyal medya aracılığı ile açıklama yaptı. Vakıf açıklamasında konuyu ilgili birimlere ilettirklerini belirtti. Açıklamanın devamında "Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz." ifadelerine yer verildi.

Olayın duyurulmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Hasköy Yahudi Mezarlığı'ndaki çirkin saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
 
Soylu tarafından yapılan açıklamada "İstanbul Hasköy Mezarlığı'ndaki menfur saldırıyı kınıyorum. İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2'si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Üsküdar’da "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü Üsküdar’da "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü

İbrahim Kalın ve Ömer Çelik de Kınadı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da saldırıya tepki gösterdi. Kalın, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsade etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de olayı kınayanlar arasındaydı. Çelik, "Yahudi vatandaşlarımıza ait Hasköy Mezarlığı'na gece yarısı girilerek,  36 tane mezar taşının tahrip edildiği barbar saldırıyı kınıyoruz. Türkiye'de vatandaşlarımıza ait değerlere saldırılması asla kabul edilemez. Türkiye farklı dinlerden tüm vatandaşlarımızın değerlerinin korunduğu güvenli bir ülkedir. Bu saldırı ve provokasyon geçmişte olduğu gibi yine boşa çıkarılacaktır. Yahudi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.