Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev alan personeller kamunun üvey evlatları olduklarını, içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek bir defaya mahsus statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Çok ağır şartlarda, mobing altında, görev tanımı olmadan çalışmakta olan YHS personelleri görev tanımları olmasını ve eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılmasını istiyor.

YHS personelleri çalıştıkları ya da çalışmak istedikleri kurumlarda Görevde Yükselme Sınavı açılmaması, açılsa bile mülakat ve derece kademe sorunundan dolayı açılan kadro sayısının yetersizliğinden ötürü kariyerlerinde yükselme imkanı bulamamakta.

Taşeron ve sözleşmeli personele kadro konuları sık sık gündem olurken ve çalışmalar yürütülürken birçok alanda çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin dikkate alınmaması da YHS adı altında çalışan personelleri kötü etkilemekte ve iş motivasyonlarını düşürmekte.

Uzun zamandır seslerini yetkililere duyuramayan, duyursalar bile görmezden gelinen yardımcı hizmetler sınıfı personelleri yaşadıkları mağduriyete 'dur' demek için kendi derneklerini kurma kararı aldı. Yardımcı Hizmetler Sınıfı Derneği, YHS personellerinin hak ettiği çalışma şartlarına kavuşması, statü değişikliği gibi taleplerinin yerine gerilmesi için birçok mecrada yetkililere seslenirken sahada da aktif olarak çalışmalar yürütüyor. 

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Derneği Meclis'te de ziyaretlerde bulunuyor. 

CHP Parti Meclisi üyesi & 28. Dönem Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı'ya ziyarette bulundu.