İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Genel İdari Hizmetler sınıfına geçmek isteyen yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları çeşitli mecralarla seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ancak çalışma şartlarında iyileşme söz konusu olmayan YHS çalışanları için merak edilen o haber geldi. 

Memur Sen 7. Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli ile ilgili talebini tek cümlelik bir madde ile kamuoyuna açıkladı. Memur sen, bu talebinde YHS'lilerin GİH kapsamına alınmasını istedi.

DİPLOMAYA UYGUN KADRO VERİLMELİ

Daha önce Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da "Kamu çalışanlarına diplomalarına uygun kadrolar verilmeli. Kamuda 140 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere genel hizmetler sınıfına geçirilmeli. Toplu sözleşme masasında da her seferinde dile getirdiğimiz bu talebin karşılanması hem personelin motivasyonunu hem de kamunun hizmet kalitesini artıracaktır." ifadelerini kullanarak kamuda üniversite mezunu olup temizlik işi yapan vatandaşlar olduğuna dikkati çekmişti.