Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personellerinin teknik hizmetler sınıfına geçmeleri için Meclis'e sunulmasının ardından vatandaşlar alınacak kararı beklemeye başladı. Peki Meclis'ten ne yanıt gelecek?

Mübaşirlere verilmişti. YHS'de çalışan diğer memurlar da istiyor - Gazete  Memur

Kamu kurumlarına bağlı olarak çalışan YHS personellerinin uzun zamandır idari hizmetler sınıfına geçirilmeleri için milletvekilleri tarafından Meclis kürsüsünnde çözülmesi için teklif sunulmuştu. genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfına geçmek isteyen vatandaşlara yönelik hangi kararlar alınacak?

YHS Meclis'e sunuldu! Gözler müjdeli haberde - İşçi Haber

AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen'den'in Daha önce yapmış olduğu açıklamaların ardından YHS personelleri statü değişikliğini beklemeye başladı. Özmen şunları kaydetmişti:

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu (@YardHizPlatform) / X

Hükümet tarafından konunun nçözüme kavuşturulmamsının ardından TEÇ-SEN - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Türkiye genelinde 81 ilde grev yaparak iş bırakacaklarını duyurmasının ardından, bütün personeller harekete geçti.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

TEÇ-SEN yapmış olduğu açıklamada, 23 kasımda 81 ilde grev yapacaklarını ve YHS'nin çağ dışı olduğunu belirtti.

Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunlarına vurgu yapan sendika açıklamalarına devam ederek:

''YHS Çağ Dışıdır ve Bir An Önce Kaldırılmalıdır!  Emeğe saygı ve alın terinin kutsallığına inanıyorsak, miadı dolmuş YHS, tarihin tozlu raflarında yerini almalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda olmak bir kader değildir. Bu personelin emekli olana kadar aynı şartlarda çalışması liyakat ve kariyer ilkesine aykırıdır.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

YHS personelinin en düşük eğitim seviyesi lise-meslek lisesi düzeyindedir. Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunudur. Yalnızca "hizmetli" statüsündeki işleri değil, Memur-Teknisyen-Tekniker unvanlı personelin yaptığı işleri de yapmaktadırlar.  Bu personelin fiilen görev yaptıkları ve öğrenim durumları itibariyle hak ettikleri Genel İdare Hizmetler veya Teknik Hizmetler Sınıfına geçişleri sağlanmalıdır.

TEÇ-SEN (Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası)'na Millî Eğitim çalışanlarının  ilgisi artıyor.

 Yardımcı hizmetler Sınıfına yüklenen görevler artık taşeron işçiler tarafından yerine getirilmektedir. Miadı dolan YHS kaldırılmalıdır. Personel öğrenim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmelidir.'' şeklinde TEÇ-SEN tarafından açıklama yapılmıştı.

TEÇ-SEN - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (@tecsen) / X

Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personellerinin teknik hizmetler sınıfına geçmeleri için Meclis'e sunulmasının ardından vatandaşlar alınacak kararı beklemeye başladı. Peki Meclis'ten ne yanıt gelecek?

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ'NDEN YHS PERSONELLERİNE DESTEK!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın YHS personellerine Meclis kürsüsüne destek verdi. Akalın yapmış olduğu açıklamada,

Mehmet Akalın | Trakya Politik | Trakya Haber | Trakya Haberleri | gelecek  burada | Mehmet Akalın | Mehmet Akalın kimdir? |

Bu sınıfta istihdam edilen çalışanlarımız, Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasını, herhangi bir işleme tabi tutlmaksızın eğitimlerine ve kadrolarına göre diğer hizmet sınıfındaki kadrolara geçiş işlemlerinin gerçekleşmesini ve personele mesleki itibar kazandırılarak, alın terinin karşılığını istemektedir.

İYİ Partili Mehmet Akalın: 'Oylarımıza sahip çıkacağız, kazanacağız'

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Seçimlerden önce birçok siyasi partinin beyannamesinde 657 sayılı devlet meurları kanunun 36. maddesinde yer alan Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılmasına ilişkin vaatler bulunmaktaydı. Evet şimdi bu vaatleri geçekleştirme zamanı, gelin hep birlikte Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışanlarımızın bu sorununu çözelim'' dedi.

İYİ Parti'nin en yüksek oy aldığı il Edirne' - Güncel - Edirne'nin Sesi

YHS MECLİS'E SUNULDU! MÜJDELİ HABER GEECEK Mİ?

YHS personellerine statü değişikliği konusu Meclis'e sunuldu. Hükümet tarafından hangi açıklamalar yapılacak?

Meclis ne zaman açılacak? (28. dönem TBMM yasama tarihi) - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

''Teklifte, mevcut yardımcı hizmetler sınıfındaki kamu görevlilerinin genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı veya öğrenim durumlarına uygun olarak ihraz ettikleri diğer hizmet sınıflarında istihdam edilmeleri ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması öngörülmektedir.'' şeklinde açıklamalar yapılmasının ardından YHS personelleri gözünü Meclis'ten gelecek yanıya çevirdi.