Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melih Meriç, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından yararlanamayan kademeli emeklilik mağdurlarına seslenerek, yaşanılan mağduriyeti çözeceklerine yönelik soyal medya hesabından açıklama yaptı.

Melih Meriç (@melih_meric) / X

Emeklilikte Yaşa takılanlar (EYT) yasasına takılanlar konu bitmesine rağmen, emekliliği 1 gün ile 17 yıl kaçıran vatandaşlar hükümete seslenerek, EYT'nin bitmediğinin altını çizdi.

Meclis ne zaman açılacak? (28. dönem TBMM yasama tarihi) - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

EYT yasası TBMM'de görüşülüp sonuçlanmasının ardından kabul edildi. EYT kapsamında prim gününü tamamlayan vatandaşlarımız emekli oldu. Prim günü eksiği olanlar 1999 öncesi yasada yer alan 3600 günden kademeli emeklilik şartlarının EYT'de geçerli olup olmayacağını merak ediyor.

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

Çıkarılan bir yasa ile vatandaşlar emekli olurken, kanunun eksik olduğunu belirten vatandaşlar, mağdur edildiklerini dile getirdi. 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçırmanın kabul edilmeyeceğini söyleyen mağdurlar, konunun eşit ve adaletli bir şekilde çözülmesi için sosyal medya hesaplarından çalışma başlattı. Kanun, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, EYT’liler emeklilik dilekçesi vermişti.

EYT'de takvim nasıl işleyecek? - Bloomberg HT

MELİH MERİÇ'TEN KADEMELİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINA DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melih Meriç, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından yararlanamayan kademeli emeklilik mağdurlarına seslenerek, yaşanılan mağduriyeti çözeceklerine yönelik soyal medya hesabından açıklama yapan Meriç, ''Yaşanılan mağduriyeti çözmek için buradayız!''dedi.

Milletvekili yapmış olduğu açıklamda şu sözlere yer verdi:

''11.402 TL ile geçinmeye çalışan işçi kardeşlerim,

7.500 TL emekli maaşıyla geçinemeyen emekliler,

Haklı bir direniş ile #Kademeliemeklilik mücadelesi veren Değerli kardeşlerim,

EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

 Halkın sorunlarını çözebilmek, yaşanılan tüm mağduriyetleri meclis çatısı altında giderilebilmesi için,

Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradayız. Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla,''dedi.