Türkiye'de enflasyonun düşürülmesi ve makul bir seviyeye indirilmesi için Merkez Bankası'nın her ay politika faizini artırması, mevduat ve kredi faizlerinin de buna bağlı olarak yükselmesi iç talepte daralmaya neden olurken bu kemer sıkma politikasının ne zaman olumlu sonuç vereceği merakla bekleniyor.

Ülkede çalışan kesimin neredeyse yarıdan çoğunun asgari ücretli olduğu bir ortamda 2024 yılı için belirlenecek asgari ücret de merak ediliyor.

Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, dün akşamki yayında asgari ücretle ilgili rakam vererek korkutan ayrıntıyı açıkladı.

İslam Kalkınma Bankası, 418 milyon dolarlık proje finansmanını onayladı İslam Kalkınma Bankası, 418 milyon dolarlık proje finansmanını onayladı

2024 YILI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Portakal, 2024 yılı asgari ücreti hakkında "Aşağı yukarı 17 bin TL olacak" ifadesini kullanırken yapılan zam sonrası ortaya çıkacak ekonomik tabloyla ilgili de şaşırtmayan tahminini duyurdu. Portakal, konu üzerine şunları söyledi:

 "Asgari ücret aşağı yukarı 17 bin TL olacak, 16 bin 500 - 16 bin 900... Sevgili izleyiciler size daha önce de söylemiştim, 100 lira eksik 100 lira fazla olabilir. Ama şunu söyleyeyim fazlasıyla çıkaracaklar. Bunu da söyleyeyim verdikleri zammı fazlasıyla çıkaracaklar."