Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasının Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine saldırganlar ateş açtı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. 

CAMİDE 200 KİŞİ BULUNUYORDU

Saldırı sırasında cami içerisinde cuma namazı için gelen yaklaşık 200 kişinin olduğu tahmin ediliyor. Polis saldırının ardından 3'ü erkek 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız" dedi. 

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Yeni Zelanda Emniyet Müdürü Mike Bush, saldırıda yaralanan ve ölenlerin sayısı hakkında bilgi vermeyeceklerini söyledi. Saldırı sonrasında yollar kapatıldı, okullar tatil edildi. Güvenlik ekipleri alarma geçirildi. 

"YENİ ZELANDA'DA KARANLIK BİR GÜN"

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Ölümler ve yaralılar hakkında bu aşamada herhangi bir onay veremesem de söyleyebileceğim şey bunun Yeni Zelanda'nın en karanlık günlerinden biri olduğu açık. Açıkçası, burada olanlar, olağanüstü ve benzeri görülmemiş bir şiddet eylemidir." dedi.

Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, yaptığı açıklamada, "Üzgünüz sarsılmış vaziyetteyiz, yakından konuyu takip ediyoruz." dedi. Yapılan saldırıda ölen ya da yaralananların arasında Türk olmadığını belirten Büyükelçi Ergin, "Çok dar bir bilgi var şu aşamada. Hala operasyonlar devam ettiği için bir yetkililer kesinlikle şu aşamada operasyonlara bir şey getirmemek için henüz resmi bilgi aktarmıyorlar." dedi. 

Kenya'daki sel felaketi: Çok sayıda ölü var Kenya'daki sel felaketi: Çok sayıda ölü var