TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan Erbakan’ın yıllar önce çekilmiş görüntülerde Adnan Oktar’dan övgüyle bahsettiği anlar yeniden gündem oldu.

Erbakan, yıllar önce çekilmiş olan ve suç örgütü lideri Adnan Oktar'dan bahsettiği görüntülerin sorulması üzerine "Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde" dedi.

Oktar'la ilgili ifadelerinin sorulmasına tepki gösteren Erbakan, programın sunucusu Işık'a da "Konuyu çarpıtmayın, ittifakla ilgili, Yeniden Refah Partisi ile ilgili konuşmak için çıktık sözleriyle tepki gösterdi.

Erbakan, şöyle devam etti: "Bir dönemde bir insan çok güzel bilimsel bir kitap yazmış. Arkasından da suç işlemiş. 'Kitabı da çöpe atalım, kitapta yazanlar faydasız, zararlı hale geldi' diyemezsiniz ki. Bilimsel değil. Rahmetli Erbakan hocamızın da tavsiye ettiği kitaplar bunlar. Kitaplarla tezat hale geldikleri zaman... Son geldikleri durumu tasvip etmediğimizi de ifade ettik."

“ADNAN OKTAR’IN BİR KERE ZİYARETİNE GİTTİK”

Erbakan, tv100 ekranlarında katıldığı başka bir programda, “geçmişte Adnan Oktar’la bir temasınız, ilişkiniz, yakınlığınız oldu mu?” sorusuna ise şu yanıtı vermişti:

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu mazbatasını aldı İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu mazbatasını aldı

“Özellikle 1994 seçimleri öncesinde Adnan Oktar grubunun içindeki bazı kimseler Refah Partisi’ne katıldılar. Ondan sonra bunların yazmış oldukları kitaplar, işte evrim teorisi, siyonizm ve masonlukla ilgili kitapları getirip Rahmetli Erbakan hocaya sundular. Erbakan hoca da ‘Bunlar muazzam, bunları eğitimlerde gençlere okutalım’ dedi. Bir dönem Milli Gazete’de bunlara bir sayfa ayrıldı, köşeleri vardı. Her gün Milli Gazete’de yazıları çıkıyordu. O noktada Erbakan hocayla tanışmışlar, kitaplarını getirmişler. Erbakan hoca çok faydalı demiş. Bizim de bu minvalde bir temasımız oldu. Kitapların kabahati yok, işlenen suçlar ayrı. Bizi yaşımız genç olduğu için yakıştırıyorlar herhalde.”

Adnan Oktar’a bir kere ziyaretine gittik, onların bizim partiye ve Erbakan hocaya ziyarete gelmelerinden sonra. Kitapların bir kabahati yok ama sonradan isnat edilen suçları tasvip edebilmemiz mümkün değil.