Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

8 EYLÜL 1999 SONRASINA DA EŞİT DAVRANILMALI

Burada 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortası başlayanlar erken emekli olacaklar. 9 eylül ve sonrasında sigortası başlayanlar öbürlerinden 17 yıl sonra emekli olacaklar.  Böyle bir şey olabilir mi? Karadeniz fıkrası gibi. Böyle bir adaletsizlik dünyanın neresinde görülmüş sosyal adalet ilkesine Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı. Bu adaletsizliğin EYT düzenlemesi yapılırken mutlaka ortadan kaldırılması lazım.

STAJ MAĞDURLARINI NSORUNU ÇÖZÜLMELİ

Aramızda bulun staj mağdurları var. Staja başlamış, çıraklığa başlamış orada uzun bir süre emek vermiş çalışmış, hayır biz bunları senin çalışma gününden saymıyoruz, bunları hesaba katmıyoruz, emeklilik hesabında bunları saymıyoruz. Neden millete gelince sine-i yalanı hesap ediyorsunuz da imtiyazlı holdinglere gelince kesenin ağzını sonuna kadar açıyorsunuz? Bir şunu anlayabilsek önce millet demek yerine, önce neden hep imtiyazlılar diyorsunuz? 

EYT'YE, EMEKLİYE, STAJ MAĞDURLARINA GELİNCE İMKANIMIZ YOK DİYORSUN

Devletin bütçesini, kur korumalı mevduata, faize, imtiyazlı holdinglere vereceksin ama EYT'ye gelince, emekliye gelince, staj mağdurlarına gelince imkanımız yok diyeceksin.'' dedi.