İŞÇİ HABER ÖZEL

Şu sıralar 5.30 seviyelerinde seyreden dolar kuru yerel seçimlerden sonra yükselecek mi?

Mart ayı kısa vadeli dış borç stoku açıklandı: 175,4 milyar dolar Mart ayı kısa vadeli dış borç stoku açıklandı: 175,4 milyar dolar

24 Haziran seçimleri öncesinde ve sonrasında yaşanan siyasi olaylar sonucunda bir dönem 7 TL'nin üzerinde işlem gören dolar, siyasi süreçlerin sonucunda şu sıralar 5,30 seviyelerinde işlem görüyor. Yerel seçimlerin yaklaşması ise doların durumunun merak edilmesine neden oldu.

YEREL SEÇİMLER DOLARI ETKİLEYECEK Mİ?

Seçim sonuçlarının dolara etkisinin olup olmayacağı tartışılırken İşçi Haber'e konuşan ekonomist Murat Sağman, doların yerel seçimlerden çıkacak sonuçlardan fazla etkilenmeyeceğini beklediğini söyledi.

MERKEZ BANKASI VE SİYASİ GELİŞMELER...

"1 Ocak ve 31 Mart arası 5,15 - 5,50  bandında tahminimi söylemiştim ve bu tahminimi koruyorum. Seçimden sonra ise 5,50'nin üstünde olma ihtimali var. Fakat Nisan ayında atılacak adımlara da bağlı dolardaki durum... Olağanüstü siyasi gelişmeler olmazsa, Merkez Bankası beklenenden daha fazla faiz indirimine gitmezse dolar o bantta kalır. Ama tersi gelişmeler yaşanırsa tekrar 6'nın üzerine doğru gidebilir."

Sağman, "Yerel seçimlerden çıkan sonucun dolara etkisi olur mu?" şeklinde sorulan soruya ise "Yerel seçimlerden çıkacak sonuçlar kuru fazla etkilemeyecektir. Sonuçta iktidar değişmiyor; yerel bir seçim yapılıyor. O yüzden çok büyük bir etkisinin olacağını zannetmiyorum." cevabını verdi. 

Editör: TE Bilişim