Staj ve çıraklık mağduriyeti Meclis'e verilen kanun tekliflerine rağmen devam ediyor. Staj ve Çıraklık mağdurları için 3308 sayılı kanun değişecek mi?

Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları ve Türkiye'nin ara eleman açığını kapatmak adına büyük önem teşkil etmektedir. Konuya dair neredeyse bütün partilerin milletvekili TBMM'nin onayına teklif verirken, çoğunluk oylar ile kabul edilmemesinin ardından mağdurlar tepki gösterdi.

Staj ve çıraklık mağdurları mitingde buluştu - Busabah Malatya

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI BURSA'DAN HÜKÜMETE SESLENDİ!

1999 öncesinde firmalara mesleki deneyim elde etmek için staj ve çıraklık adı altında giren ve 4a tescil işe giriş tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar dün Bursa'da yapılan basın açıklamasında hükümete seslenerek 3308 sayılı kanunun değişmesini istedi. Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Tancer Tuncay yaptığı açıklamada, ''Bizler, meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen mağdurlarız. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde örgütlenerek önce 20 ilde dernek ve ardından kısa sürede federasyon çatısı altında birleşti. 

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

Çalıştaylar, stand çalışmaları, meclis ziyaretleri, eş zamanlı basın açıklamalarının yanısıra en son İstanbul Kartal'da Staj ve Çıraklık Fedarasyonu tarafından yapılan miting ile kamuoyuna sesimizi duyurduk.Sosyal medyada neredeyse aylardır ilk sırada duyuruyor. Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet'te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.

''BİZ YILLARDIR BU MAĞDURİYETİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Yıllardır yaşanan mağdurieyti çözmeye çalıştıklarının altını çizen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, "Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözmeye çalışıyoruz. Haklıyız, kazanacağız. Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti yerel seçimden önce çözülmeli.'' şeklinde açıklama yaptı. 

 Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

Staj ve çıraklık EYT kapsamına dahil edilecek mi? Flaş gelişmeyi  duyurdular: Yarın saat 12'de… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet  Finans Haber

İYİ PARTİ'DEN STAJ VE ÇIRAKLARA DESTEK!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar 1999 öncesinde firmalara mesleki deneyim elde etmek için staj ve çıraklık adı altında giren ve 4a tescil işe başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlara destek verdi. Staj ve çırakların ağır şarlar altında çalıştığına vurgu yapan Kırkpınar çalışanların mesleki eğitim adı altında getir götür işleri yapıldığına vurgu yapan kırkpınar SGK'nın ilk işe başlangıç tarihi kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI ANKARA'DA

1999 öncesinde firmalara mesleki deneyim elde etmek için staj ve çıraklık adı altında giren ve 4a tescil işe başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar, 21 Ocak pazar günü Ankara'da toplanacak. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada,

Kıymetli Dava Arkadaşlarımız, 14 Ocak'ta Ankara'da yapmayı planladığımız ve 10 gün önce gerekli resmi başvurusunu yaptığımız Büyük Ankara Buluşması adındaki mitingimiz ile aynı tarih için Cumhuriyet Halk Partisi'nin dün miting kararı açıklandı.

Bugün valilikle yaptığımız görüşmede CHP mitinginin çok büyük sayıda bir organizasyon olması sebebiyle hem Valilik hem de Emniyet, aynı gün içinde iki mitinge %90 ihtimalle izin vermeyeceklerini ve kesin sonucun önümüzdeki çarşamba günü netleşeceğini belirtmişlerdir.

Bu belirsizlik neticesinde illerimizde otobüs organizasyonları, ses sahne kiralama ve diğer hazırlıkların tamamen heba olacağı sebebiyle, Başkanlarımızın kendi illerinde bu konuyu istişare etmesi neticesinde, Büyük Ankara mitingimizin Başkanlar Kurulumuzun ortak kararı ile 21 Ocak 2024 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir.'' şeklinde açıklama yapıldı.