Kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) kadrolarında çalışan ve statü değişikliği bekleyen personeller Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Önümüzdeki yeni yüzyıla Türkiye'nin mührü  vurulacaktır

1965 yılında kanun haline getirilen ve 2005 yılında bu personellerin memuriyet kadrolarına alınmaları için Kamu-Sen ile toplu iş sözleşme mütabakatında yardımcı hizmetler sınıfında çalışan 140 bin vatandaşın eğitim durumlarına göre bir kereliğine  bir üst sınıfa geçme hakkı bulunmasına rağmen personellerin mağduriyetinin çözülmesi için herhangi bir kanun çıkartılmadı. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

TEÇ-SEN'DEN 140 BİN YHS PERSONELİ İÇİN ÇAĞRI!

TEÇ-SEN Kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) kadrolarında çalışan 140 bin personel kiritk bir çağrıda bulundu. 140 bin YHS personelinin müjde beklediği belirtilirken Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Kamuda Görev Yapan 140.000 Yardımcı Hizmetler Sınıfının Acısı, Feryadı, İstek ve Talepleri Uzun Zamandır Siyasetinde Gündemindedir. Siyasi Partilerin Vaadleri ve Sözleri Kamuoyunun Bilgisindedir. Ancak Hala YHS Sorunu Ötelenmekte, Çözüm İçin Umut Bağlanan Siyasi Partiler Sözlerini Tutmakta Gecikmektedir.

Kamunun yalnız emekçileri: YHS'liler genel idari hizmet kadrosu istiyor

Seçim Öncesi Verilen Sözlerin Tutulması, Siyaset Kurumuna Olan Güveni Artıracağı Gibi Tersi Bir Durum İse Güven Kaybına Neden Olacağı Açıktır. 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinden Önce Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması ve Eğitim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanması İle İlgili Söz Veren Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi, İyi Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti Başta Olmak Üzere Mecliste Bulunan Tüm Siyasi Parti Genel Başkanlarına Ve Milletvekillerine Sesleniyoruz.

site temizliği | Işıltı Temizlik

İşte Meclis, İşte Kürsü, Davul Sizde Tokmak Sizde… Türkiye Büyük Millet Meclisine Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması İle İlgili Kanun Teklifini Getirin Ve 140 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfına Verdiğiniz Sözünüzü Tutun.''

FATİH ERBAKAN'DAN YHS PERSONELLERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

Yeneiden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 140 bin YHS pesoneli için TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonunda yardımcı hizmetle sınıfındaki kamu görevlilerinin genel idari hizmetler sınıfında istihdam ettirilmeleri için kanun tekli verdi. 

GENEL BAŞKAN DR. FATİH ERBAKAN | Yeniden Refah Partisi

Kanun teklifinde yazılan gerekçede, ''Devlet dairelerinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çeşitli unvanlarda görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfında (YHS) bulunan personel, tabi oldukları hizmet sınıfı nedeniyle çeşitli mağduriyetler yaşamaktadır. Bu mağduriyetlerin başında, kadro unvanlarına bağlı yerine getirmeleri gereken görevlerin sınırlarının belirlenmemesinden dolayı yaşanan sorunlar gelmektedir. Bunun yanı sıra kamuda görev yapan YHS kapsamındaki personelin maaş ve emeklilik hakları ile ek gösterge konusunda da mağduriyetleri mevcuttur.


Kendileri gibi Devlet memuru olarak görev yapan diğer personelden birçok konuda ayrı tutulan YHS bünyesindeki kamu görevlileri negatif ayrımcılığa uğramaktadır. Bu minvalde yıllar içerisinde YHS bünyesinde çalışan personelin öğrenimlerini ilerleterek ortaöğretim öğreniminden başlayarak lisans öğretimini bitirmiş hatta yüksek lisans ve doktora öğretimi olan personel bulunmaktadır. YHS içerisinde yer alan personelin 657 sayılı Kanun kapsamında hukuki statü olarak memur olması, fakat memur unvanlı personelin özlük ve görev haklarına sahip olmaması eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığı gibi çalışanların görevleriyle özdeşleşmesine engel olmakta, çalışma barışını olumsuz yönde etkilemektedir.

657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesine göre YHS; kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde bulunanları kapsamaktadır.

Bu kapsamdaki hizmetlerin bir bölümün Genel İdare Hizmetleri dahilindeki personel tarafından, bir bölümünün de işçi statüsündeki kamu görevlileri eliyle görülmesi mümkündür.
İşçi kadrolarına geçirilen taşeron firmalara bağlı olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, YHS bünyesindeki personelin yaptığı işleri yapmaktadır. YHS bünyesindeki personel ise fiiliyatta "masa başı" görev diye tabir edilen işlerde çalışmaktadır. Bu nedenle kamuda YHS sınıfına ihtiyaç kalmamıştır. Kaldı ki, kamu kurumlarına uzun yıllardır KPSS ile merkezi yerleştirmede YHS bünyesindeki kadrolara atama yapılmamaktadır.

YHS kapsamındaki unvan kadrolarına yapılan atamalar engelli, eski hükümlü, şehit yakını ve gazi ile korunmaya muhtaç çocuk olarak yetişenlerin YHS kapsamındaki kadrolara atamaları söz konusudur. Bu kapsamdaki YHS bünyesindeki kadrolara istihdamın 657 sayılı Kanunun 4'üncü maddesinin (D) fikrasında ifade edilen işçi kadrosu üzerinden yapılması mümkündür.
Açıklanan nedenlerle YHS'nin kaldırılması ve hali hazırda bu hizmet sınıfında çalışanların Genel İdare Sınıfına geçirilmesi, kamu yararı ve hizmet verimi açısından son derece önemli olup ülkemize katkı sağlayacaktır.
Çeşitli unvanlar altında YHS kapsamında görev yapan personelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilerek memur unvanlı kadrolara atanması, yaşanan mağduriyetleri giderecek, hakkaniyet ve eşitlik ilkesi çerçevesinde kamuda görev yapan memurlar arasında çalışma barışı sağlanmasına katkı sağlayacaktır.'' şeklinde yazı ile kanun teklifi verildi. 

MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırımızı Hatay'dan düzleyelim | Politika |  Türkiye Gazetesi

YHS PERSONELLERİNDEN DEVLET BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) kadrolarında çalışan ve statü değişikliği bekleyen personeller Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu. Verilen sözlerin tutlmasını isteyen personeller, ''Çağ dışı kalmış YHS kaldırılsın, mevcut personel eğitim durumuna göre bir üst kadroya geçirilsin.'' şeklinde açıklama yapıldı.