Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

"FUTBOLU ERKEN BIRAKTIM"

Futbolu erken bıraktığını belirten Baştürk, "Futbolu bıraktığım dönemde, 'acaba erken mi oldu?' diye kendime sorduğum anlar oldu. Ama bildiğiniz gibi 30 yaşından sonra daha çok sakatlıklar yaşamaya başladım. İstediğim performansı sahaya yansıtamamak ve sonrasında yaşanan sakatlıklar beni bu karara zorladı. Sonrasında da futbolu bıraktım. Şimdiki düşüncelerim olsaydı, biraz daha futbol oynamak isterdim" diye konuştu.

"Milli Takım ile yollarınızın ayrılması, futbolu bırakmanızda bir etken oldu mu?" sorusuna ise Yıldıray Baştürk, "2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için hazırlanan Milli Takım kadrosundan, Fatih Terim tarafından son anda çıkarılmıştım. Tabii ki çok anormal moral bozukluğu oldu, ama futbolu bundan dolayı bıraktım diyemem. Belki bu moral bozukluğu ile sakatlıkların arttığını söyleyebilirim. Elbette Fatih Terim'in o zaman ki kararı, haliyle beni çok üzdü. Ancak saygı duymak gerekiyor, büyük futbolcular da böyle kararlarla karşılaşabiliyor" yanıtını verdi.

ŞENOL GÜNEŞ AÇIKLAMASI

2002 FIFA Dünya Kupası'nda 3'üncü olan Milli Takım kadrosunda yer alan Yıldıray Baştürk, Şenol Güneş'in tekrar Milli Takımın başına getirilmesiyle ilgili soru üzerine şu ifadeleri kullandı;

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan taraftarlara teşekkür Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan taraftarlara teşekkür

"Şenol hoca, Milli Takımın en iyi olduğu dönemde görev yaptı. 5-6 yıl birlikte çalıştık. Müthiş bir insan. Çok iyi bir teknik adam, çok iyi bir eğitimci. Milli Takımda başarılı olacağını biliyorum, bunu da inanarak söylüyorum. Zaten Milli Takımın başında yerli hoca olması lazım. Şenol hocaya hayırlı uğurlu olsun. Kesinlikle doğru bir karar. Şenol hocanın milli takımı tekrar iyi yerlere getireceğine inanıyorum."

"ŞENOL HOCA İLE ÇALIŞIR MISIN?"

Almanya'da futbola başlayan ve yıllarca Bundesliga'da top koşturan Yıldıray Baştürk, DHA muhabirinin 'Yeni yapılanacak olan Milli Takımın çalışma ekibi için teklif gelirse bunu değerlendirir misin?' yönündeki soru üzerine de, "Milli Takımın bana ihtiyacı olduğunda, özellikle Almanya'da yapabileceklerimle her zaman hazır olduğumu ifade ettim. Geçmişte bazı görüşmeler de olmuştu, ama ileri gidilmedi. Şenol hoca, Almanya bölgesiyle ilgili bir kadro oluşturmak isterse, ben böyle bir görevi üstlenebilirim. Almanya'da 7 yaşından bu yana sahalardayım, burada kulüplerin durumunu iyi bilen birisiyim. Şimdi de Bundesliga, ikinci lig ve alt ligleri yakından takip ediyorum. Özellikle 5-6 yıldır da genç takımlara vakit ayırdım, onları gözlemliyorum. Nerede, hangi kulüpte Türk gencinin olduğunu çok iyi biliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim