İşçi Haber Özel

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Süper Lig ile ilgili yaşanan durumları, bu sene futbola gelen VAR Sistemi'nin kazandırdıklarını, türk takımların Avrupa'da neden başarısız olduğunu, Fenerbahçe'nin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz Vural VAR Sistemi ile ilgili şunları söyledi:

 Her zaman ki Futbol Ligi, her zamanki hakem kararları... Bu senenin değişikliği VAR'ın olması. VAR ile hakemin artık ben böyle gördüm işte görmedim değerlendirmesi ortadan kalktı büyük ölçüde. Çünkü hakemlerden alınan birinci derecedeki veriler - Antalya'da toplantılar- oradaki ifadelere dayanarak söylüyorum: 70'e yakın karar değişmiş. Gol verilmiş, iptal edilip sonra verilmiş, golmüş, ofsaytmış veya kırmızı kartmış derken 70'e yakın çok ciddi kararlarda değişim olmuş. Yani bu demek oluyor ki VAR ile lige adalet gelmiş.

Antonio Conte'den Fenerbahçe'nin teklifine cevap geldi Antonio Conte'den Fenerbahçe'nin teklifine cevap geldi

Tabi muhakkak üç beş tane hatalı karar verilmiş veya akımkların kabullenmediği durumlar olmuş ama bu çok az. Bunlar çok istisnai durumlar. Mesela hepimizin gördüğü penaltı olmayan şey penaltı verdi bir hakem. Baka baka göre göre verdi adam. Veya olmayana gol dedi gibi. Çünkü bu sistem her şeye müdahale etmiyor. Müdahale ettiği konular can alıcı. Ofsayt mı değil mi, kırmızı kart mı değil mi, penaltı mı değilmi, gol mü değil mi gibi konularda karar veriyor. Yoksa taç mı değil mi gibi tali konulara bakılmıyor. 
Dolayısıyla VAR sistemi ile görüldüğü üzere artık yukarıda büyük takımların olduğu yerde Yeni Malatyalar,  Konyalar bir sürü Anadolu takımı olmuş oldu. Başakşehir de açık ara gidiyor. Dolayısıyla bu sistem artık Türkiye'nin dilinde üç büyük takım dört büyük takım kavramını ortadan kaldırmaya aday. Çok büyük para harcamak, geçmişinde büyüklük olmak, yüz senelik kulüp olmak değil. Kim doğru yapıyorsa kim bu işi iyi biliyorsa artık o başaracak. Böylece hakemlerin yanlış vereceği kararlardan uzaklaşmış oluyor.


FENERBAHÇE'NİN DURUMU


Fenerbahçe'nin şuan ki durumu ile ilgili konuşan Yılmaz Vural sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Fenerbahçe'nin durumu ortada. Şu anda Türkiye'nin dilinde. Türkiye liginin 14. sırasında.
Yanlış yaptılar. Doğru transfer yapamadılar, güzel oynamadılar; bu durum bundandır. Bunun altında başka bir şey aramanın anlamı yok. Doğru bir seçim ortaya çıkmadı, böyle devam eder mi, hayır. Tabi ki herkes yaptığı yanlışlardan doğruyu bulur. Fenerbahçe'de bu sene böyle bir durum geçiyor. Dönem dönem Galatasaray da Beşiktaş da herkes geçirdi, geçirecektir. Futbol bu.
Her şeyi çok doğru yapsanız bile oyun olduğu için zaman zaman zor durumlara düşebilirsiniz. Çok iyi oynayanın kazandığı bir oyun değil ille de yani.

Düşün yani Manchester United o kadar sakatla Paris Saint-Germain'i yendi yani. Olacak iş değil. Real Madrid'i karmakarışık ettiler yine.  O gencecik çocuklar çıktılar, belki de tarihte ilk defa sahaya çıktılar geçen sene şampiyon olmuş takımı elediler yani.

TÜRK TAKIMLAR AVRUPA'DA NEDEN BAŞARISIZ

Futbol, 1800'lerde oynanmaya başlanan bir oyun. Türkiye hiçbir zaman başarılı olamadı ki. Bir tane 2008 veya 2002 falan gösterilebilir.

GENÇLER İYİ EĞİTİLMELİ


Türkiye, yarıştığı  Uluslararası alanda diğer ülkelerin hiçbir zaman önüne geçemedi. Çünkü doğru yapılmıyor bu iş. Düşünebiliyor musunuz, Beşiktaş takımı, Galatasaray takımı veya diğerleri dönem dönem 11 yabancıyla oynuyorlar. Yani bu kadar ülke gençliğine önem vermeden, bu kadar kendi kaynaklarını kullanmadan bir yere gelinebilir mi? Bunun için iyi eğitim olması lazım, doğru yapılması lazım. Doğru yapan ülkelerin peşinden gidemiyoruz. Onların yaptıklarını yapamıyoruz. Dolayısıyla biz de geride kalıyoruz." 

Röportaj/ Cuma Obuz

Editör: TE Bilişim