Yunan sahil güvenliği, Yunanistan ile İtalya arasında hareket eden feribotta yangın çıktığını, yangında iki kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Sahil güvenlik, İtalyan bayraklı Euroferry Olympia'da toplam 239 yolcu ve 51 mürettebatın bulunduğunu ve yolcuların çoğunun kurtarma gemileri ile ambulansların beklediği Korfu adasının limanına naklettiklerini söyledi.

Skai TV'ye telefonla konuşan yolculardan biri, "Gemiden bir saat içinde ayrıldık... Hızlı hareket eden mürettebat tarafından kurtarıldık" dedi.

Ölümler veya ciddi yaralanmalar hakkında acil bir raporu olmazken yerel sağlık yetkilileri solunum sorunları olan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yunan basını ise en az 10 kişinin kayıp olmasından endişe ettiğini bildirdi. Yetkililer, operasyonun devam ettiğini söyleyerek bilgileri teyit edemedi. 

Bir sahil güvenlik yetkilisi, "İki kişi garajda mahsur kaldı ve onları güverteye götürmek için çaba sarf ediliyor" dedi ve bir helikopterin onları hava yoluyla uzaklaştırmak için beklediğini de sözlerine ekledi.

Saldırılar 217’nci gününde: Gazze'de can kaybı 34 bin 943'e yükseldi Saldırılar 217’nci gününde: Gazze'de can kaybı 34 bin 943'e yükseldi

Yunan haber sitesi Proto Thema'ya yüklenen bir video, 183 metrelik (600 fit) feribotun yandığını ve devasa duman bulutlarıyla kaplandığını gösterdi. Hoparlörlerden "Mayıs Günü" sesleri yükseliyordu.

Batı Yunanistan'ın en büyük limanı olan Igoumenitsa'dan kalkan feribot, yaklaşık dokuz saat uzaklıktaki İtalya'nın Brindisi Limanına gidiyordu.

Nedeni henüz belirlenemeyen yangın, İyon Denizi'ndeki Korfu adası yakınlarında çıktı.

Feribot, Grimaldi Lines grubunun filosunun bir parçası ve şirketin web sitesine göre 560 yolcu kapasitesine sahip.

Grimaldi Lines sözcüsü Paul Kyprianou, yangının nedeninin hâlâ araştırıldığını, ancak yangının geminin ambarından başladığına dair işaretler olduğunu söyledi.

Mürettebat tüm müdahalelere rağmen yangını söndüremediği için hasar çok büyük dedi.

Kurtarma operasyonuna en az üç Yunan sahil güvenlik gemisi ve İtalyan mali polis devriye botu Monte Sperone katıldı.

Refinitiv Eikon tarafından sağlanan gemi izleme verileri, Euroferry Olympia'nın Kuzey Korfu kanalının kuzeybatısında bir U dönüşü gerçekleştirdiğini gösterdi.

2014 yılında Yunanistan'dan İtalya'ya giden 466 yolcu ve mürettebatı taşıyan Norman Atlantic vapurunun alev alması sonucu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için buraya tıklayınız.

Bunlara da göz atabilirsiniz!