Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidara geldikleri takdirde Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sorununa çözüm bulacaklarını dile getirmeye devam ediyor. 

Bakan Güler’den terörle mücadele vurgusu: Kaynağında yok etmek için gerekeni yapacağız Bakan Güler’den terörle mücadele vurgusu: Kaynağında yok etmek için gerekeni yapacağız

Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Burada önemli gelişmeleri duyurdu.

Bugün ise Zafer Partisi'nin sığınmacıların geri gönderilmesi için harekete geçtiğini açıkladı. Özdağ, yarın parti yetkilileriyle Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın görüşeceğini söyleyerek önemli bir adım atıldığının altını çizdi.

"Anadolu Kalesi projesiyle ilk adım"

"Anadolu Kalesi" projesiyle Türkiye'de yaşayan "8 milyon sığınmacıyı" ülkelerine geri göndereceklerini ve bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Özdağ, "Bu çerçevede, Zafer Partisi olarak Şam hükümetiyle sığınmacı ve kaçakların geri dönüşü için görüşme sürecini başlatıyoruz. Adana Mutabakatını imzalayan hükümetin Devlet ve Dışişleri Bakanı olan Sayın Şükrü Sina Gürel, Zafer Partisine katılmıştır." açıklamasında bulundu.

Özdağ, parti yetkilileri ile Suriye Dışişleri Bakanlığının ilk görüşmeyi yarın yapacağını ve daha sonra Gürel başkanlığında bir heyetin diplomatik temas sürecini başlatacağını söyleyerek, bu sürecin çok taraflı diplomasiyle yürütüleceğini sözlerine ekledi.

ilginizi çekebilir

Editör: Gizem Külcü