HAVVA YORGANCI / 

‘En son ne zaman yeni bir şeye karar verdin?’

Haluk Tatar, Destek Yayınları, Syf: 480, Basım Tarihi: Mart 2019, Okunma Sayısı:  2.639

Yazar: Haluk Tatar, 1979 yılında dünyaya gelmiştir. İTÜ ve Yıldız yüksek lisans ve makine mühendisidir. Kendi şirketine sahip olan Haluk Tatar Türkçe dahil üç dil bilmektedir.

Kendi kişisel video kanalını hazırlayan Haluk Tatar, Video Eğitim kanalında eğitim bilgileri vermektedir. Youtube üzerinde kendi stratejisini ve üniversite derslerini hazırlamaktadır.

haluktatar

"Kimi öldürüyoruz?" Seni. Zaten son umutlanma tarihin geçmişti. Seni bugün öldürüyoruz. Üzülme, yarın sabaha hiç hatırlamayacaksın bile. Artık kişisel gelişin başlıyor. Kendine gelişin. E hadi çevir sayfayı ve otur rahatça. Hatta dilersen bir çay ya da kahve al, gel. Senin ikinci versiyonun başlıyor. Sen Versiyon 2.0..."

Kitap böyle başlıyor ve okuyucuya gerçekçi bir bakış açısı sunarak, kişinin kendini geliştirmesine, hatalarını düzeltmesine odaklıyor. Haluk hocanın kaleminden olsa gerek; realist tutumla, yapabileceklerin ile 'olman' gereken kimseyi sana hatırlatan, hatalarını önce "tespit" sonra "karar" sonra da "onar" aşamalarıyla, yepyeni sen’i, seninle tanıştırıyor.

Yazar, kendini dış dünyadan soyutlamış, benliğini, kimliğini yitirmiş insanlara, son derece yalın bir dille çıkış yolu sunmaktadır. Başlıklardan oluşan; öğütler ve de deneyimler sayesinde keyifli bir to do lıst sizi bekliyor. Bunu anlatırken de farklı örneklerden faydalanarak, anlatımını zenginleştirmektedir. Bir şeye başlamak istiyorsun ama nereden başlasam ki diyorsan imdadına yetişiyor. Okuman gereken kitapları, mutlaka izle dediği filmleri/belgeselleri, bazı Ted konuşmalarına değiniyor... Konuşulması gereken, konuşabilmen gereken her konu hakkında zihninin içeresinden ilgili pencereyi açıyor ve hava girmesini sağlıyor. Her insan yaşamı boyunca, içinden çıkamayacağını düşündüğü büyük sorunlarla karşılaşır. Kimi ailesiyle, kimi çevresiyle, kimi de kendisiyle ancak burada anlamamız gereken, hiçbir mutluluğun olmadığı gibi, hiçbir üzüntünün de bir ömür boyu sürmeyeceğidir. Yazar bu kitapta, sıkıntılarımızla mücadele ederken, 'bize' yardım edebilecek tek kişinin yine 'biz' olduğunu anlatıyor. Bunun yolunun da kendimize güvenmekten geçtiğini ve dik durursak, kendimize inanırsak sancılı süreçlerin üstesinden kolaylıkla gelebileceğimizi belirtiyor. Bize bir yol haritası çiziyor, bunu yaşamın anayasası olarak adlandırıyor ve diyor ki; eğer dibi gördüysek anlamalıyız ki, sıçramaktan başka çıkış yolumuz kalmamıştır. Kitapta çok defa vurgulanan kelime 'sen' kelimesidir. Düştüysen kalkacak olan sensin. Ağlıyorsan gözyaşlarını silecek olan sensin. Sana iyi gelmeyen insanları hayatından çıkaracak olan sensin. Defalarca yenilgiye uğrasan da yeniden ve yeniden başlayacak olan sensin. Özetle hayatının merkezi 'sensin'. Sen çok özelsin ve bu dünyada senden başka bir tane daha yok. Kimse için değil, yalnız kendin için yaşa çünkü senin sadece bir tane hayatın var. Haluk Tatar, bize bizi anlatırken, karmaşık terimlerle değil, günlük hayat diliyle, net bir şekilde yaklaşıyor. Son derece akıcı ve anlaşılır bir üslup kullanması, kitabı hem kolay anlaşılır kılıyor, hem de okuyucuyu bunaltmıyor.

Benjamin Button'un tuhaf hikayesi: Bir gün sanki hiç doğmamış gibi... Benjamin Button'un tuhaf hikayesi: Bir gün sanki hiç doğmamış gibi...

"Bu kitapla erken tanışmayı isterdim."

Sizde henüz tanışmadıysanız tanışın derim.