Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya'nın ülkesine karşı açtığı savaşının esnasında 2 binden fazla çocuğun kaçırıldığını belirtti.

Katıldığı Avrupa Konseyi zirvesinde konuşan Volodymyr Zelensky , "Çocuklarımızın nerede olduğunu bilmiyoruz" dedi .

Zelensky ayrıca Rus güçlerini insani yardım konvoylarına ateş açmak ve tahliye koridorlarında kadın ve çocukları hedef almakla suçladı.

Bu arada Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, Perşembe günü Kiev, Donetsk ve Zaporizhzhia bölgelerinden 3300'den fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Ancak Ukrayna, kuşatma altındaki Mariupol kentinde yaşayan insanları tahliye edemediğini ve insani yardım yüklü onlarca otobüsün buraya giremediğini söyledi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş, Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Moskova'ya sert mali yaptırımlar uygulamasıyla uluslararası öfkeyle karşılandı.

Ailesine canavar gördüğünü söyleyen kızın odasından çıkanlar şoke etti Ailesine canavar gördüğünü söyleyen kızın odasından çıkanlar şoke etti

Gerçek rakamın muhtemelen çok daha yüksek olduğu konusunda uyaran BM'nin tahminlerine göre, Ukrayna'da en az 1.035 sivil öldürüldü ve 1.650 kişi yaralandı.

BM mülteci ajansına göre, 3.67 milyondan fazla Ukraynalı da komşu ülkelere kaçtı ve milyonlarcası ülke içinde yerinden edildi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.