2017 yılında çıkarılan 696 sayılı KHK ile belirlenen kriterlere göre, taşeron şirketlerde çalışan personel, bulundukları kurumların "sürekli işçi" statüsüne geçirilmişti. Fakat, 2018 yılında başlayarak, 2 Nisan sonrası, yaş, prim günü ve hizmet yılı gibi nedenlerle 42, 45, 47, 50 ve 52 yaşlarındaki çalışanlar, istekleri dışında zorunlu emekliliğe sevk edilerek iş hayatları sona erdirildi. Bu kişilerin iş akdleri, kurum tarafından tek yanlı olarak feshedildi.

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Zorunlu emeklilik mağduriyeti büyüyor!

Anayasa'da güvence altına alınan eşitlik ilkesine aykırı olan bu zorunlu emeklilik uygulaması binlerce işçiyi ve ailelerini mağdur durumda bıraktı. Vatandaşlar, 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilmiş olmalarına rağmen, 40'lı yaşlarda emekli olmak zorunda kaldı. Bu durum, emekli aylıklarının 7500 TL civarında düşük kalmasına ve yaşam standartlarının düşmesine yol açmıştı. Bu nedenle, zorunlu emekli olan vatandaşlar, istemeleri halinde iş hayatına geri dönebilmeleri için yasal bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

696 KHK'lı işçiler adalet talep ediyor!

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu kurumlarında çalışan bazı işçiler, 2017 yılında "sürekli işçi" statüsüne geçirildi. Ancak 2018 yılında çıkarılan bir yönetmelikle, yaş, prim ve hizmet süresi gibi şartları sağlayan işçilerin emekli edilmesi zorunlu hale geldi. Bu durum, 696 KHK'lı işçiler arasında eşitsizlik ve mağduriyet yarattı. İşten çıkarılan işçiler, Anayasa'ya ve İş Kanunu'na aykırı olan bu uygulamaya karşı çıkarak, isteğe bağlı olarak çalışmaya devam etmek istediklerini belirtiyor. 696 KHK'lı işçiler, iş gücüne katkıda bulunabileceklerini ve hak ettikleri emeklilik maaşını alabilmek için yasal bir düzenleme talep ediyor.