Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' etkinliklerinin, Maltepe etkinlik alanında yapılmasına karar verildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beyoğlu Taksim çevresi ve Maltepe'deki bazı noktalar araç trafiğine kapatıldı. 

1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla Maltepe etkinlik alanı ve çevresinde bazı yollar İstanbul Valiliği tarafından trafiğe kapatıldı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Beyoğlu Taksim Meydanına çıkan yollar da trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri tarafından Taksim Meydanı çevresi bariyerlerle kapatılırken Trafik ekipleri de meydana çıkan yolları araç trafiğine kapattı.

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

Maltepe -Kartal sahil yolu olarak bilinen Turgut Özal Bulvarı ile Turgut Özal Bulvarı'na çıkan yollar da 1 Mayıs kutlamaları için trafiğe kapatıldı. Vatandaşların sahil yolu yerine D-100 Karayolu'nu ve Maltepe Bağdat Caddesi'ni kullanmaları gerektiği duyuruldu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak bilinir. 1 Mayıs, Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, resmi tatil ilan edilmiştir.