Denklik Affı' sorunu yüzbinlerce mezunun işszi kalmasına sebep oluyor. Yurtdışında aldıkları eğitimin yurt içindeki eğitim sisteminin farklılığından dolayı bakanlık henüz bu konu hakkında çözüm getirmiş değil. Denklik affı çıkacak mı son gelişmeler neler?

Yıllalrdır okudukları bölümlerini zor şartlar altında ülkelerinden uzak yerlerde tamamlıyorlar. Özellikle doktor,avukat,hakim,savcı gibi yüksek prestijli bölümlerden mezun oldukları yılın haricinde dil de öğrendikleri için ekstra çaba sarfediyorlar ama Türkye'ye geldikleri zaman diplomalarının çeşitli kuruluşlarda geçersiz olmasından dolayı iş bulamıyorlar.

Mezun olup Türkiye'de daha iyi şartlarda çalışmak isteyen 100 Bin üniversite mezunu diplomalarının Türkiye'de geçersiz olmasından dolayı hem maddi, hem de manevi pronlemlerle karşı karşıya kalıyorlar.

Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar

DİPLOMA DENKLİK SORUNU NEDİR?

YÖK denkliği, yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade etmektedir. Denklik belgesi, denkliği talep edilen diplomanın Türkiye’de hangi alan ve düzeyde tanındığını gösteren belgedir.