Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin, seçimlerden sonra taşeron işçilerin Meclis'te temsil edileceğini duyurmuştu. Şu anda, Meclis'ten geçmesi beklenen bir düzenleme, 90 bin taşerona kadro verilmesini öngörmektedir.

Şu anda, resmi bir açıklama olmamakla beraber, 90 bin taşerona kadro verilmesini öngören düzenlemenin 2. yeni torba yasa maddeleri içerisinde yer alması beklenmektedir.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Yeni Meclis'in açılmasından sonra, taşerona kadro konusunun gündeme gelmesi ve öncelikli olarak ele alınması beklenmektedir.

Yaklaşık 100 bin işçiyi kapsayan düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi ön görülüyor.

Konuyla ilgili seçim öncesi açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin de seçimlerden sonra taşeron işçinin Meclis'te yer alacağını söylemişti.

TORBA YASASINDA TAŞERON İŞÇİLERİ VAR

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2. torba yasa kapsamında taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yer alacağını ifade etti.

Erdem açıklamasında, "Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar birçok konunun bu ikinci torba yasada yer almasını bekliyoruz" dedi.

SOSYAL MEDYADA SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYORLAR

Taşeron işçiler, sosyal medya platformları aracılığıyla kadro taleplerini dile getiriyor. İşçiler, haklarındaki belirsizlik ve istikrarsızlık durumuna son verilmesini ve kadro düzenlemelerinin bir an önce yapılmasını istiyor. Paylaşımlarda, emeklerinin karşılığını almak, iş güvencesi ve sosyal haklardan yararlanmak için kadro taleplerini yükseltiyorlar. Taşeron işçilerin seslerini duyurmak amacıyla dayanışma içinde oldukları ve beklentilerini güçlü bir şekilde ifade ettikleri görülüyor. Sosyal medya, bu işçiler arasında iletişim ve organizasyon için önemli bir platform haline gelmiş durumda. #TaşeronlaraKadro gibi etiketlerle paylaşılan gönderiler, taşeron işçilerin kadro taleplerinin geniş bir kitleye ulaşmasına katkı sağlıyor.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!