Geriye dönük askerlik borçlanması hakkı bulunan SSK'lı ve Bağkur'lular EYT kapsamında emekli olurken kendilerine aynı hak tanınmayan memurlar durumu Kamu Denetçiler Kurumu'na taşıdı. Kurum memurları haklı bulsa da, SGK bu mağduriytein giderilmesini istemiyor.

EYT düzenlemesinin Meclis'te kabul etmesinin ardından, birçok sorun ortaya çıktı. 

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

İlk defa 05.03.2001 yılında sigortalı olan 4/A ve 4/B'liler askerlik borçlanmasıyla birlikte EYT kapsamında 45 yaşında emeklilik hakkı elde etti. 09.09.1999'da göreve başlayan 4/C'liler, yani memurlar ise 60 yaşında emekli olabilecekler.

KAMU DENETÇİSİ MEMURU HAKLI BULDU

Aydın bir memur yaşanan bu adaletsizliğin giderilmesi adına Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulundu. Memurun  bu talebini haklı bulan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 11 sayfalık yazısının cevap bölümünde, "Sigortalılık başlangıç tarihinden önceki döneme tekabül eden askerlik süresinin borçlanılması üzerine söz konusu sürenin 5434 sayılı kanunun geçici 205'inci maddesi kapsamında belirlenen yaş şartının hesabında dikkate alınması husuumda Sosyal Güvenlik Kurumuna tavsiyede bulunmasına. Tesis edilecek işlemin 30 gün içinde kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna" ifadelerine yer verdi.