Mesleki açıdan güvence bekleyen uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmeyi bekliyor. 

Şanlı Türk bayrağının dalgalandığı her yerde olan uzman çavuşlar vatan için kurşuna vücudunu siper etmiş kahramanlardır. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz, uzman çavuşlara kadroyu çok görmeyin.

 3269 Sayılı Kanun ile TSK’da kritik görevlere alındılar ancak sözleşmeli olmaları beraberinde pek çok sorunu da doğurdu. Bu nedenle sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, TSK’da kadrolaşarak güvence altına alınmayı talep ediyor. 

TAKVİM BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin, ''Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" demişti..

Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek! Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek!

.