9 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olan vatandaşlar emeklilik düzenlemesine ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor.

2000 sonrası için emeklilik düzenlemesi olacak mı?

Sabah’ın haberine göre, Yeni reform çalışması EYT kapsamına girmeyen ve 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar açısından da avantajlar içeriyor. Burada daha erken sigortalı olan ve konulan 7.000 gün prim şartını tamamlayanlar açısından bir kademeli emeklilik sistemi üzerinde çalışılıyor. Ancak burada sistemin ne şekilde olacağı çalışma bittiğinde ortaya çıkacak. Fakat EYT dışında kalanlar için bir avantaj getirilmesi söz konusu olacak.

Yeni reform çalışmasında EYT kapsamına dahil olmayan 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar açısından da avantajlar sözkonusudur. Ayrıyeten daha erken sigortalı olan ve 7.000 gün prim şartını tamamlayanlar açısından bir kademeli emeklilik sistemi üzerinde çalışılıyor. Ancak burada sistemin ne şekilde olacağı çalışma bittiğinde ortaya çıkacak.

Ancak şu ana kadar alınan duyumlara göre EYT kapsamı dışında kalanlar için bir avantaj getirilmesi söz konusu olacak.İlk defa çalışmaya Eylül 1999-30 Nisan 2008 arasında başlayan SSK'lılar 25 yıl sigortalılık 4500 prim günü doldurduğunda kadın 58 erkek de 60 yaşında emekli olabilecek. Mayıs 2008'den sonra sigortalı olanların primini 1 Ocak 2036'ya kadar 5400 güne tamamlaması koşuluyla 63 yaşında emekli aylığına hak kazanacak.

Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız... Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız...