EYT yasası Meclis'te çoğunluk oylar tarafından kabul edilmesinin ardından milyonlarca vatandaş emekli edildi. Yasaya ilişkin prim günlerini dolduranlar emekli edilirken, bakanlığın aldığı kararlar doğrultusunda yasada değişikliğe giderek prim günlerinde artışa gitmesi, vatandaşları yeni bir mağduriyet ile karşı karşıya bıraktı.

Talep değil hak

Mağdurlar haklarını isterken şöyle ifade ediyor:

"EYT'de "MAĞDURİYET ÇÖZÜLMEDİ" "TALEP DEĞİL HAK"

Geriye aleyhte işletilen 4447 4759 7438 SAYILI Kanunlarla 3 Kez MAĞDUR Edilen 2 HAK masada geriye bırakılarak "MAĞDURİYET" Oluştu

08 Eylül 1999 öncesi SGK 4/a Statüde 5000 Prim 20/25 yıl 3600 Kısmi 50/55 yaş Emeklilik Şartlarını yerine getiren insanlar Emeklilik HAKlarını alamadılar Üstelik Bakan ve Vekillerin Açıklamaları ile Borçlanma yapmak için altın, döviz ve kredi çekerek prim gün tamamladılar.

Borçları Geri ödeyecek imkanları bulunmayan bu insanlar İşsiz,hasta,hacizlik ve borç batağında İnsanların "MAĞDURİYETİN ÇÖZÜMÜNDE" "TORBA" Yasada İlk Öncelikli Yasal Emeklilik HAKların TBMM'den ve Hükümet'ten Acilen verilmesini arz ederiz."

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Editör: Zeynep Peksoy