5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

 2000 sonrası SGK'lıların mağduriyeti devam ediyor. "Adil emeklilik hepimizin hakkı" diyerek tepkilerini dile getiren 2000 sonrası SGK'lılar tepkilerini ortaya koydu. 

Uzun süren mücadele sonucunda nihayet EYT konusu Meclis'e geldi ve yasa yürürlüğe girdi. Ancak yasa tasarısına bakıldığında yalnızca 99 öncesi SGK girişlileri kapsaması adaletsizlğin aynı şekilde devam etmesine neden oldu.   Mağdurlar "8.9.1999 tarihini bir günle kaçıran işçi 17 sene daha bekliyecek ki emekli olsun. Bu akla mantığa vicdana sığar mı? " diyerek emekli olmak istedilerini dile getirdi.