8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 5000 günü dolduran milyonlarca vatandaş emeklilikte eşitlik istiyor. Sadece 1 günle EYT yasasından yararlanamayan mağdurlar emekli olmak için en erken 60 yaşını beklemek zorunda.

Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten mağdurlar bir an önce bu konunun da Meclis'te çözüme kavuşmasını istiyor. 17 Ağustos 1999 depremiyle birlikte işe girişleri geciken, iş yerleri yıkılan vatandaşlar, zaten yıllar önce yaşadıkları mağduriyetten dolayı emekli olmadıklarını bu duruma Meclis'in el atması gerektiğini söylüyorlar. 

DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Konuyla yakından ilgilenen siyasi partilerden sözler peş peşe geliyor. Muhalefet partileri seçimi kazanmaları durumunda tüm EYT mağdurlarını kapsayan düzenleme yapacağını belirtiyor. Düzenlemenin seçimden önce çıkmasını isteyen mağdurlar ise bir an önce kendi mağduriyetlerini kapsayan bir düzenlemenin de Meclis'ten geçip yasalaşmasını talep ediyor. 

ÇALIŞMA YAPILIYOR!

Meclis kaynaklarından alınan bilgiye göre Cumhur İttifakı tarafından bir alt komisyon kurulduğu ve bu mağduriyetle ilgili seçim öncesi bir hamle gelebileceği iddia ediliyor.