EYT düzenlemesi Meclis'e sunuldu ancak düzenlemenin 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması 2000 sonrası SSK girişi olan vatandaşların birkaç günle emekliliklerinin 17 yıl uzamasına neden oldu.

2000 sonrası SSK'lılar bir kesimin mağduriyeti giderilirken kendi sorunlarının görmezden gelinmesine karşı çıkmaya devam ediyor. Başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen mağdurlar çocuk yaştan beri çalışmalarının karşılığının emeklilikle sağlanması için canla başla mücadele ediyor. 

Vatandaşlar 8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını talep ediyor.

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaş, “Peki biz ne olacağız? Yıllarca emekli olmayı mı bekleyeceğiz, bu eşitliğe aykırı değil mi?” diye soruyor.

1 günlük farkın 17 yıl geç emekliliğe neden olduğunu belirten vatandaşlar kıyak emeklilik ya da mezarda emeklilik değil de emeklilikte adalet istediklerini belirtiyorlar. 

2000 sonrası SGK'lılar seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.