Son zamanlarda  uzman çavuşlar arasında yaşanan kadro ve mesleki güvence sorunu, askerlin çalışma hayatlarının etkilenmesin sebep oluyor. Uzman çavuşlar, askeri görevlerde uzmanlık alanlarına göre çalışarak, kazandıkları tecrübeleri alttan yetişen askerlere aktaran en önemli temel taşlarından biridir. 

Uzman çavuş düzenlemesi Meclis'te: 55 yaşında emekli olabilecekler, şahsi  silahlarını devlet verecek, 40 yaş üstü komando birliklerinde kadrolu olacak

Ancak uzman çavuşlara kadro verilmemesi ailelerinin endişelenmelerine sebep olmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman çavuş olarak istihdam ettirilen ve çalıştıkları yerlerin tehlikeli olmasından dolayı hayatlarından endişelenen uzman çavuşlar özlük hakları için birkez daha seslendi. 

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu - Son Dakika  Haberleri

ENGİNYURT'DAN KADRO ÇAĞRISI

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt daha önce yaptığı açıklamada uzman çavuşlara kadro için seslendi. Vatan savunmasının sözleşmesi olmayacağını vurgulayan Enginyurt, "İsimler okunurken sözleşmeli er, sözleşmeli uzman çavuş. MHP'de dahil olmak üzere uzman çavuşlar, sözleşmeli er kavramı kaldırılsın dedik, demeye devam ediyoruz. Çünkü vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Vatan için mücadelenin sözleşmesi olmaz. Kuzey Irak'ta karlı bir havada, kancıkça bir pusuda şehit olmayı kendisine yakıştırdığımız insanları Ankara'da orduevlerine almıyoruz. Vicdanlarımız sızlamıyor mu? Kalplerimiz bu kadar mı karardı? Bu vatan evlatlarına kadroyu bile hala layık görmediysek Milli Savunma Bakanı’na sormak lazım; intikam yeminleri edene kadar bu vatan evlatlarının hakkını ve hukukunu korumayı da bilmelisiniz." dedi.