TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Mağdurların bir defaya mahsus ehliyet affı talebi hala yanıt bekliyor. Af geldiği takdirde binlerce insan işine dönebilecek, ekonomik sıkıntılarını iyileştirebilecek bu noktada ailelerini geçindirebilecek ve tekrar eski yaşamına dönerek topluma geri dönmüş olacaklar. 

Trafik kurallarını ihlal etme, maddi yükümlülüklerini yerini getirememe ve cezalı duruma düşme durumlarında ellerinden alınan ehliyetler 2 buçuk milyon vatandaşı mağdur etti. 1 milyon vatandaşın işinden olduğu biliniyor. Sosyal yaşamlarını etkilemelerinin yanı sıra, ekonomik sıkıntılar çektikleri, işsiz kaldıkları, ailelerini geçindiremedikleri, toplumdan uzak kalmaları da yaşadıkları problemler arasında yer alıyor. 

Bir yılı aşkın zamandır "af" bekleyen mağdurlar umutlarını yitirmiyor ve hükümetten gelecek af yasasını beklemeye devam ediyor. Maddi kazançlarını, toplumda edindikleri profili, aile geçimleri gibi insani birçok önemli durumlarını etkilediklerini belirtmişler ve eski yaşamlarına geri dönmek istediklerini ifade etmişlerdi. 

Ehliyet affı, milletvekilleri tarafından gündemden düşmese de mağdurlarda sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya devam ediyor. Henüz hükümetten bir düzenleme gelmemesiyle birlikte bekleyiş sürüyor.