Ekonomi alanında yaşanan gelişmelerle birlikte, Türkiye ekonomisine ilişkin belirsizlikler azalırken buna bağlı olarak TL varlıklara ilgi artıyor. Ayrıca ekonomi alanında atılan bu adımlar uluslararası anlamda da karşılığını buluyor. 

Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Kamu ihalelerine yönelik düzenleme

Bu bağlamda yaşanan son gelişme ise Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS), gerilemesi oldu. Risk primi, Şubat 2021'den bu yana ilk defa 282 baz puanın altına gerileyerek 281,75 puana düştü.

"POZİTİFE" ÇIKARILMIŞTI

Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. 

Geçtiğimiz günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Ayrıca öte yandan kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's de ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltmişti.

Son olarak Fitch Ratings ise martta Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkartmıştı.

Editör: Öznur Kaya