Devlet memuru olmak için yaş sınırı olmadan KPSS sınavına girmek yeterli olmuyor. Memur olmak için koyulmuş olan şartlardan biri de yaş. Kurumdan kuruma göre farklılık göstermekle beraber 35 sınırı birçok kurumda vatandaşlar için engel teşkil ediyor. KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan üst yaş sınırı 35, alt yaş sınırı ise 18 olarak karşımıza çıkıyor.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Memurlar zam için masaya oturuyor | Ekonomi Haberleri

Kamuya personel alımlarında uygulanan 35 yaş sınırı kamuda çalışmak isteyen vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Vatandaşlar,uzun süredir 35 yaş sınırının kaldırılmasını talep ediyor.

Yaşlarının hiçbir engel teşgil etmediği KPSS sınavının ardından atanmak isteyen vatandaşlar kamudaki 35 yaş sınırının anlamsız olduğunu belirtiyor. Sınava girmek için yaş önemli değilken sınavın ikinci aşaması olan atamada 35 yaş sınırı koyulmasının tezatlık olduğunu belirten vatandaşlar birçok mecrada tepki göstererek kamuda 35 yaş sınırının kaldırılmasını talep ediyor. 

35 yaş sınırı mağdurlarına HÜDA PAR'dan destek

Halk Tv'de yer alan habere göre Dinç, “Özellikle 28 Şubat sürecinde uygulanan katsayı zulmünden dolayı eğitimlerine uzunca bir süre ara vermek zorunda kalan vatandaşlarımız sonraki yıllarda üniversite okuyabildiler. Hayata geç atılan bu vatandaşlarımız şimdi de 35 yaş sınırı uygulamasından dolayı istihdam problemi yaşıyor. Emeklilik yaş sınırı yukarı doğru çıkarken, kamuda işe alımlarda, özellikle de A ve B grubuna dair bazı mesleklerde uygulanan 35 yaş sınırı uygulamasından vazgeçilmelidir. Anayasa’nın 48’inci maddesine göre 'Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir.' Bu nedenle 35 yaş sınırı tamamen kaldırılmalıdır” ifadeleriyle 35 yaş sınırına takılan mağdurlara destek verdi.

Editör: Zeynep Peksoy