Kamu kurum ve kuruluşlarınca veya bu kurumlarca kurulan tüzel kişiliklerce 01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan esasların 6’ıncı maddesi gereği sürekli işçi kadrosuna geçirilmeye ilişkin işlemlerde; kadroya geçirilecek olan sigortalıların çalıştırılmış oldukları işyeri işverenlerinin (kamu kurum ve kuruluşları veya bu kurum ve kuruluşlarca kurulan tüzel kişiliklerin) kadroya geçirmiş oldukları sigortalılarının yapmış oldukları işlere uygun iş kolu kodu olan mevcut işyeri dosyalarının olması halinde, ayrıca yeni işyeri dosyası açılmayarak kadroya geçirilecek sigortalıların sosyal sigorta yükümlülükleri bu dosyalardan yerine getirilecektir.

İşverenlerin kadroya geçirilecek olan sigortalıların yapmış oldukları işlere uygun (aynı iş kolu kodunda) dosyalarının olmaması halinde, çalıştırılan işe uygun ayrı ayrı işyeri dosyası açılmak suretiyle yükümlülüklerini bu dosyalardan yerine getirilecektir. Bu işyerlerinin kapsama alınış nedeni olarak "696 KHK" kodlanacaktır. İşyerlerinin tescilinde son tarih 02/04/2018 olduması nedeniyle sürekli işçi kadrosuna geçiş yapamayan işçilerin mağduriyeti devam ediyor.

Kendilerine, '4 Aralık Mağdurları' diyen işçiler, belirli bir süre çalıştıkları kurumlarda sürekli işçi kadrosuna geçememelerinin haksızlık olduğunu belirterek yetkililerden çözüm talep ediyor. 

Birçok farklı kurumda çalışan işçiler kadroya geçmek için tek yürek oldu. X'te (Twitter) bir araya gelen işçiler yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e seslenen işçiler, 4 Aralık mağduriyetinin çözülmesini talep ediyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM'ye taşıdı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ocak ayında gerçekleştirilen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin kanun teklifi üzerinde konuştu. Görüşmeler sırasında söz alan Gürer, şunları söyledi:

Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi! Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi!

“Çalışma yaşamı, AKP iktidarları döneminde modern köleliğe dönüştü. 20 yıl sonrasında bazı düzenlemeler yapılıyor. Sözleşmeliler için getirilen kanun teklifi olumlu ama yeterli değil. Özellikle taşeron firmalarda kalan binlerce işçinin mağduriyeti bugüne kadar çözülmedi. PTT’de 17 bin, TCDD’de 5 bin, Karayollarında 14 bin, belediyede 500 bin işçi taşeronda ya da şirkette, bunlar esas işi yapıyor, esas kadroya alınmalı. 14 bin yardımcı zabıta statüsünde olan arkadaşlarımız da mutlak suretle memur kadrosuna geçirilmelidir. Ücretli öğretmen, vekil, geçici kadro öğretmenler de kadro beklemektedir. Sözleşmeli öğretmenler de dahil tamamına kadro verilmelidir. Kamu iktisadi teşekküllerinde kadro bekleyen arkadaşlarımızın da kadro beklentisi karşılanmalıdır. 4 Aralık mağdurları diye 696 sayılı KHK’dan birkaç gün önce hizmet hakkı sözleşmesi sona erenler, ne yazık ki kadro verilmediği için mağdur edilmiştir. 

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta gündeme getirdi!

Meclis Genel Kurulu’nun 10 Ekim’deki oturumunda MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, yüzde 70 barajı ve 4 Aralık şartı nedeniyle kadroya geçemeyen işçileri gündeme getirdi. Usta, şu açıklamalarda bulundu:

“Taşeronlara ilişkin kadro verildi ancak burada bir kısım mağduriyetler olduğunu daha önceden de ifade ettik. Özellikle yüzde 70 barajına takılan bir kısım şoförler veya hastanede çalışan bazı alım ihaleleriyle ilgili sorunlar var. İnsan gücü ihalesi ile makine ihalesinin aynı anda yapılmış olmasından kaynaklanan bir kısım sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların aşılması lazım. Diğer arkadaşlara nasıl kadro verdiysek bunlar da, şoförler ve diğer yüzde 70’e takılan insanlar da bu kadroları hak ediyorlar.

Aynı zamanda bu, 4 Aralık kıstası, biliyorsunuz, sadece bir günlük kıstas alınmıştı. Bunun çok haksız bir uygulama olduğunu daha önceden de ifade ettik. Yıllarca çalışmış olmasına rağmen bir şekilde 4 Aralık’ta çalışmıyorsa bunlar kadro alamadı veya 4 Aralık sonrası. Yani bu 4 Aralık meselesini de buradaki mağduriyeti de giderecek yeni bir düzenleme yapılmasının ben çok önemli olduğunu, hem adalet açısından hem de insanlarımızın mağdur edilmemesi açısından bunun önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.”