Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yasama çalışmalarına 4 Temmuz Salı günü itibarıyla başladı. Gündemi torba yasası meşgul ederken 4D taşerondan kadroya geçmek isteyen işçiler, yasadaki maddeleri merak etmeye başladı. 

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Taşerona kadroyla ilgili son dakika bir haber geldi. 

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2. torba yasasında taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yer alacağını söyledi 

Erdem açıklamasında, "Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşerona kadar birçok konunun bu ikinci torba yasada yer almasını bekliyoruz." dedi. 

TAŞERON KONUSU MECLİS'E GELECEK

Meclisteki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, torba yasası planlanan zamanda yürürlüğe girecek. Uzun süredir bekledikleri kadroya kavuşma sevincini yaşamak isteyen taşeron işçileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güvence altına alınması yönünden önemli bir adım olacak. 

TAŞERON KONUSU KABİNEDE GÜNDEME GELEBİLİR

Önümüzdeki süreçlerde Kabine Toplantısında taşeron kadro durumu gündeme gelebilir. 

90 bin işçinin taşerona kadroya alınmasıyla ilgili bir tarih belirlenir belirlenmez haber sitemizden öğrenebilirsiniz. 

TYP, BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO GELECEK Mİ?

Henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır. İlerleyen süreçte TYP işçileri ve Belediye Şirket İşçileriyle ilgili somut bir adım atılması bekleniyor.