Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi olup 3600 prim gününe sahip vatandaşların, kısmi emeklilik ve ABO mağdurları kapsama alınmadı. Emekli olmak için çok daha uzun süre beklemesi gereken vatandaşlar ortadaki bu adaletsizliğe karşı çıkmaya devam ediyor. 

Gönül Boran Özüpak'tan destek geldi!

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, 5000 gün, ABO, kısmi emeklilik ve konularında yaşanan adaletsizliğe karşı seslerini duyurmak için Twitter'da başlatılan yeni etkinliği duyurdu.  Özüpak, "Verilen sözler yarım kaldı. Yasa eksik çıkarıldı. EYT meselesi gündemden kalkmadı. 5000 prim ve 3600 kısmi emeklilik hakkının 99 öncesine göre acilen yasalaştırılması; ABO'nun 2000 yılı öncesi oranlara yükseltilmesini talep ediyoruz." dedi. 

Hükümetin sayıları binleri aşan mağdurları görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması beklenirken Meclis'in seçim gündemi için kapatılacak olması yeni EYT mağdurlarını hayal kırıklığıına uğrattı. Vatandaşlar EYT yasası için yıllarca mücadele etmişken emekli olmak için daha fazla beklemek istemiyor.