Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

EYT yasının çıkmasıyla beraber son zamanlarda "EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı?" sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

EYT STAJ BAŞLANGIÇ SAYILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Staj mağdurları diye bir kavram doğru değil. Sağlık sigortası kamunun verdiği bir şey. Kamu staj yapana 'orada başına bir şey gelebilir, onun için ben sigorta ediyorum'.

Bu bir eğitim süreci, dolayısıyla orada mağduriyet söz konusu değil. Sosyal güvenlik sistemine kaydolmayı iş akdiyle gerçekleşen bir olayla başlatıyoruz." ifadelerini kullandı..

EYT'de stajın başlangıç sayılmasına veya geriye dönük staj borçlanmasına ilişkin bir karar bulunmuyor.

EYT'TE TOPLAM BAŞVURUSU SAYISI 1 MİLYON 700 BİN OLDU

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile beraber 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkı elde etmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çekerek " Onların hizmet birleştirmelerini SGK yapıyor. 'Beklemede' denilen dosya değerlendiriliyor. Uygun zamanda ona cevap verilecek..

Bu sorular en geç Mayıs ayı içinde cevabını alacak. 1 milyona doğru gidiyoruz. Toplam müracaat 1 milyon 700 bin civarında. Bir kısmı prim gün sayısı eksik, diğer şartlar tutmuyor. Diğer şartlar değerlendiriliyor. Çok standardize edilmiş işlemler. Kısa sürede onlar tamamlanacak. Hızlı bir şekilde cevap veriyoruz." ifadelerini kullandı..