Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) binlerce vatandaş, emeklilik haklarını kullanabilmek adına 5000 prim günü barajına takılmış durumda. 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, hükümetten taleplerini dile getirerek, emeklilik hayallerine ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

EYT düzenlemesi çıktı ancak çoğu vatandaş prim günü yetersiz olduğu için emekli olamıyor ve bu durum emeklilik hayallerini ertelemelerine neden oluyor. Binlerce kişi, 5000 prim günü barajının kendileri için engel teşkil ettiğini belirterek, hükümetten bu konuda adım atılmasını talep ediyor.

5000 ve kısmi emelilik mağdurları, yaşamlarının büyük bir bölümünü çalışarak geçirmiş olmalarına rağmen emeklilik haklarına ulaşmakta zorlanıyor. Emeklilik hayallerini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden mağdurlar, daha adil bir emeklilik sistemine ihtiyaç duyduklarını dile getiriyor.

5000 primine takılan mağdurlar, emeklilik sisteminde yaşanan adaletsizliklere dikkat çekerek, herkesin eşit şartlarda emekli olabilmesi için düzenlemeler yapılmasını istiyor.

Peki 5000 ve kısmi çözüme ulacaşacak mı?

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, devletin emeklilik şartlarıyla ilgili verdiği sözlere güvenerek finansal planlamalarını yaptılar. Emekli olabilmek adına kredi çekmek zorunda kalan bu grup, ellerine geçecek emekli maaşlarıyla borçlarını ödeyerek rahat bir emeklilik hayatı kurmayı umuyordu. Ancak verilen sözlerin tutulmaması ve sonrasında yapılan kanun değişiklikleri, bu kişileri büyük bir mağduriyetin içine itti. Bu durum, hem maddi açıdan sıkıntı yaşamalarına hem de gelecekleriyle ilgili belirsizliklerle karşılaşmalarına sebep oldu.

Bu vatandaşlar, emeklilik süreçlerine güvenilir bir şekilde geçiş yapmak istiyor, bu doğrultuda yapılan sözlerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor. Ancak hükümetin konuya ilişkin henüz net bir açıklaması bulunmuyor.

Buna istinaden 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, seslerini duyurabilmek ve haklarını alabilmek adına mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtiyorlar. Emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kalan binlerce kişi, hükümetten kendilerini görmesini ve adil bir çözüm bulmasını bekliyor.