Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

EYT yasasının kabul edilmesiyle bir grup vatandaş emeklilik haklarını kazandı. Ancak 5000 prim günü hedefine ulaşamayan vatandaşlar emeklilik düzenlemelerinde çözüm beklemeye devam ediyorlar.

Mevcut sistemde birçok kişinin emekli olması için gereken 5000 primi tamamlaması gerekiyor. Birçok kişinin, emekliliğine engel olan bu durumdan ötürü daha adil bir emeklilik düzenlemesinin hayata geçirilmesi talep ediliyor.

5000 prim zorunluluğunu tamamlamamış emekli adayları, kendi sistemlerinin ve adil bir sistemin işletilmesini istiyorlar. Konuyla ilgili devlet önerileri ve ilgili kurumlardan bu mağduriyetlerin taleplerine adil bir çözüm getirmelerini bekliyorlar.

EYT'nin tam olarak çözülmediğini dile getiren mağdurlar hükümetten konuya ilişkin bir çözüm bekliyor. Yetkilli kişilere seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar sosyal medyadan konuya ilişkin etkinlik düzenliyorlar. Bu umutla, emeklilik sistemiyle ilgili daha iyi bir gelecek beklemeye devam ediyorlar.