5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, EYT yasasının kendilerini kapsamadığını belirterek hükümete sesleniyor. Ekonomik kriz ve koşullarında yaşam mücadelesi veren bu vatandaşlar, emekli olabilmek için yıllardır bekliyor. Ancak küçük farklar ya da yasa değişiklikleri nedeniyle emeklilik haklarını kaybediyor. Bu durumun adaletsiz olduğunu savunan 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, EYT'nin tam olarak çözülmesini ve hak ettikleri emeklilik hayatına kavuşmalarını istiyor. Son yapılan Kabine Toplantısı'nda emeklilere verilecek olan tek seferlik ikramiyenin kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, sosyal medyada düzenledikleri etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışıyor.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları emekli olmak istiyor!

Emeklilik hakkı için mücadele eden 5000 ve kısmi emeklilik mağduru vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. EYT düzenlemesinin yeterli olmadığını, emeklilikte adaletsizlik yaşayan daha fazla sayıda vatandaşı ihmal ettiğini belirtiyor. Ekonomik krizle birlikte zorlaşan hayat şartları karşısında 5000 ve kısmi emeklilik mağduru vatandaşlar, hem emekli olamama hem de yaşlılık nedeniyle iş bulamama sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Sağlıkları da bozulan bu vatandaşlar, çalışma hayatından çekilmek ve hakkettikleri emeklilik yaşamını sürmek istiyor.

Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor

EYT yasasından faydalanamayan 5000 ve kısmi emeklilik mağduru olan vatandaşlar küçük farklar ya da ani yasa değişiklikleri yüzünden aynı şartları yerine getirdikleri halde emekli olamıyor. Bu durumu adaletsizlik olarak nitelendiren vatandaşlar EYT'nin tam anlamıyla çözülmesini istiyor. Emeklilik haklarının önündeki engellerin kaldırılmasını talep eden 5000 ve kısmi emeklilik mağduru olan vatandaşlar daha fazla mağduriyet yaşamak istemiyor. Kısa süre önce yapılan Kabine Toplantısı'nda emeklilere verilecek olan tek seferlik ikramiye konuşulurken 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının gündeme gelmemesi tepki çekti. 5000 ve Kısmi emeklilk mağdurları sosyal medyadan Tag etkinlikleri düzenleyerek hükümetten kendileri içinde adımlar atılmasını talep ediyor.