EYT Meclis'te onaylandı ve 1999 öncesi birçok mağdur emekli edildi. Ancak bu düzenlemeye dahil olmayan 5000 ve kısmi emeklilik mağduriyetinin adaletli bir şekilde çözülmesini istiyor.  EYT yasasının çıkmasına rağmen arkasında birçok mağdur bırakmasının ardından vatandaşlar sosyal medya da gündem oldu. Binlerce mağdur yaptığı paylaşımda adaletli bir şekilde yasaya dahil edilmelerinin gerektiğini ve  sabırlarının kalmadığını belirtti.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Yaptıkları paylaşımlarda direkt Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezlerine yazı göndereren mağdurlar, verilen sözlerin adil bir şekilde yerine getirilmesini için çalışma başlattı. İlerleyen yaşlarından dolayı kendilerine verilen işlerde verimli olamayan mağdurlar hayat pahalılığı ve enflasyonda ki artıştan muzdarip durumdalar. 

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Her meclis açıldığında Meclis'in tartışma konusu olan 5000 ve kısmi emeklilik konusunda  hükümet tarafından verilen sözlerin tutulmamış olması mağdurların ellerini kollarını bağladı. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çözülmediğini belirten vatandaşlar, kısmi emeklilik hakkının tastamam iade edilmesini için çalışma başlatılmasını istiyor.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ 5000 PRİM GÜNÜNÜ DOLDURANLAR EMEKLİ OLACAK DEMİŞTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ememklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kanun teklifinin olduğunu, 08.09.1999 tarihinden önce sigota girişi olanların Kanun teklifi ile, EYT’lilerin, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde emekli olabilmeleri için düzenleme yaptıklarını ve  Sigortalılık gün sayısı ve prim ödeme gün sayısı şartı devam ederek yaş şartının kalkacağını söylemişti. 

Kısa süre önce yapılan Kabine Toplantısı'nda emeklilere verilecek olan tek seferlik ikramiye konuşulurken 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının gündeme gelmemesi tepki çekti. 5000 ve Kısmi Emeklilk mağdurları sosyal medyadan Tag etkinlikleri düzenleyerek hükümetten kendileri içinde adımlar atılması için çalışma başlattı.

Günümüze gelindiğinde ise verilen sözler yerine getirilmeyerek binlerce vatandaş mağdur edildi. Emekli olabilmek için yüksek faizli krediler çekti. Ancak emeklilik şartı ile ilgili verilen sözlerin yerine getirirlmemesi ve kanunun değişmesinin ardından vatandaşlar yapılan bu adaletsizlik için sosyal medya hesaplarından çalışma başlattı.