Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye'nin beşinci etabına 24 takımdan, 141 bisikletçi katıldı.

Arda Güler attı, Real Madrid kazandı Arda Güler attı, Real Madrid kazandı

Tour of Türkiye'nin 180,6 kilometre ile en uzun ikinci etabında bisikletçiler, Marmaris'ten başladıkları yarışta Çetibeli, Gökçe, Gökova, Muğla, Yatağan, Milas, Güvercinlik'ten geçerek Bodrum'daki Yalıkavak Marina'da finiş yaptı.

Son anları büyük heyecana sahne olan yarışı, Almanya'nın Bora-Hansgrohe takımından Nico Denz ilk sırada bitirdi. Alman bisikletçi, 4.26.27'lik dereceye imza attı.

Denz'i takım arkadaşı Büyük Britanyalı Matthew Walls ile Kazakistan temsilcisi Astana'nın Hollandalı sporcusu Cees Bol izledi.

Mayolar

TUR 2023'te Kazakistan'ın Astana takımından Alexey Lutsenko, genel klasman liderliğini sürdürdü. Bodrum-Selçuk etabında da Lutsenko, genel klasman liderinin giydiği turkuaz mayoyu taşıyacak.

Bu yıl 3 etap zaferi bulunan Belçika'nın Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen, sprint liderinin giydiği yeşil mayoyu kaptırdı. TUR'un 6. etabında bu mayoyu İtalya'nın Green Project-Bardianicsf-Faizine takımından Luca Colnaghi giyecek.

Tırmanış liderinin giyeceği kırmızı mayo ise Lutsenko'da kaldı. Kazak bisikletçi, urkuaz mayoyu giyeceği için kırmızı mayo, Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi UAE Team Emirates'in Avustralyalı sporcusu Jay Vine'da olacak.

Kolombiya'nın Medellin-EPM takımından Robigzon Oyola'da olan Türkiye güzellikleri liderinin taşıdığı beyaz mayo ise Almanya temsilcisi Bike AID'in Eritreli bisikletçisi Dawid Yemane'ye geçti.

Adını "Mehmet Şampiyonbisiklet" yaptı

Türk vatandaşlığına geçen Fransız bisikletçi Gabriel Müller, Mehmet Şampiyonbisiklet adını aldı.

Yeni Zelanda'nın Global 6 takımında pedal çeviren 37 yaşındaki bisikletçi, yaklaşık 6 ay önce Türk vatandaşlığına geçti. İsim olarak Mehmet'i seçen tecrübeli sporcu,, soyadını ise Şampiyonbisiklet olarak değiştirdi.

Fransız asıllı bisikletçi, Tour of Türkiye'de yeni adıyla mücadele ediyor.

Sıradaki durak Selçuk

TUR 2023'ün altıncı gününde Bodrum-Selçuk etabı yapılacak.

Yarışın en uzun etabında bisikletçiler, 193,3 kilometre pedal çevirecek. Saat 11.45'te Bodrum Kalesi'nden start alacak sporcular, Güvercinlik, Koruköy, Milas, Bafa Gölü, Söke-Kuşadası kavşağı ve Şirince'den geçerek Meryem Ana'ya ulaşacak.