696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilerin nakiltayin ve terfi hakkının bulunmaması toplumda sorunlara yol açmaktadır. 

Pek çok işçi, eşinin başka il ya da ilçede olması, sağlık veya eğitim gibi gerekçelerle, tayin-nakil talep etmektedir. Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler de terfi ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır.

Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere verilmemesi işçilerin tepkisini çekmektedir.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Tayin ve nakil hakkı olmamaları nedeniyle ailelerinden ayrı kalmak durumunda kalan 696 KHK'lılar hem çalıştıkları şehirde hem de ailelerinin evinin geçimini sağlamakla yükümlü oluyor. Mevcut ekonomik şartlarda bir evin geçimi bile zorken 696 KHK'lıların tayin ve nakil hakkı olmaması onları maddi sıkıntılara sürüklüyor.

Evlendikleri, hayatlarını birleştirdikleri ve kendi ailelerini kurdukları eşlerinden mazeret tayin hakkı olmaması nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalan 696 KHK'lı  işçiler yaşadıkları bu ayrımcılığa tepki gösteriyor.