Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 750 bin kamu işçisinin aldığı maaş enflasyonun ve yoksulluk sınırının altında kalmaya devam ediyor. Art arda açıklanan zam oranları ve memur, memur emeklilerine gelen zamların ardından aldıkları maaşın enflasyonun altında kaldığını belirten kamu işçilerinin maaşının bir bölümü vergi ksintisine uğruyor. 

Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor

Kamu işçisi yüzde 45 zam istiyor - Bloomberg HT

İnsan gibi vir yaşamı hakkettiklerinin altını çizen işçiler vergi kesintisine tepki göstererek ''Ücretlerimiz yüksek enflasyon karşısında eridi. Gelirde ve Vergide Adalet çağrımıza yanıt bekliyoruz kamuda görev yapan4/D'li kamu işçileri seyyanen zam istiyoruz.'' şekline açıklamada bulundu. 

Kamu İşçisi İle Memurların Meslek Meslek Zamlı Maaş Farkları Hesaplandı!  Detaylar Şaşırtıcı!

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANINDAN VERGİDE ADALET ÇAĞRISI!

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 750 bin kamu işçisinin yüksek oranda gelir vergisi kesintisi yapıldığını söyleyerek, 2024'te birinci gündem maddelerinin vergi adaleti konusunun çözüme kavuşturulacağı olduğu belirtildi. 

"Milyonlarca çalışanın gelir vergisi adaletsizliği mağduru olduğunun altını çizen Alemdar, ''

Milyonlarca çalışan büyük bir gelir vergisi adaletsizliğinin mağduru. Biz toplu iş sözleşmelerinde ne kadar yüksek oranda artış sağlarsak sağlayalım, adaletsiz vergi düzeni kazanımlarımızı alıp götürüyor. 2003'te vergi matrahı asgari ücretin 16,34 katıyken, bugün bu oran 4,95’e düşmüş durumda. Bu durum, çalışanların ağır bir vergi yükü altında ezilmesine neden oluyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı: 'Yeni yılda öncelik vergide adalet olacak'

TÜRK-İŞ olarak, 2024 yılında birinci gündem maddemiz vergide adaletin sağlanması olacak. İşçiler, kıdem tazminatı konusunda bir bütün olarak nasıl kararlı duruş sergileyerek sonuç aldıysa, vergi adaleti konusunda da aynı kararlı duruşu sergilemeli ve mutlaka adil bir sonuca ulaşmalıdır." şeklinde açıklama yaptı. 

Kamu işçisine temmuzda da zam var | Türkiye Ekonomisi Haberleri

KAMU İŞÇİLERİNİN TALEPLERİ

Gelirde adalet
Vergide adalet
Seyyanen zam 962 ek protokol
İnsanca yaşam ve insanca yaşam koşulları