Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelen 2. ve geniş kapsamlı torba yasa milyonlarca vatandaşın emeklilik umutlarını yeniden yeşertecek. Yasada emeklilerden, ev hanımlarına, esnaflardan gençlere kadar tasarının içinde geniş kapsamlı konular ye alıyor. 

GÜNCEL TORBA YASA NELER GETİRİYOR? - BizDevAllStars | Pazar Analizi ve Ar-Ge

2. TORBA YASA NEZAMAN YÜRÜLÜĞE GİRECEK?

Ekonomik ve emeklilik sistemi ile ilgili düzenlemeler içeren bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde revize yapılması hakkında kanunda yapılacak teklifinin ilk iki bölümünde yer alan 42 madde onaylandı. 

Enflasyon artıyor, kâğıt para artıyor

80 maddelik torba yasa yapıalcak görüşmelerin ardından kanunun onaylanması bekleniyor. 

BAĞKUR PRİMLEERİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi ve SSK'lılar ile eşitlenmesine yönelik Meclis'te tartışılmaya devam ediyor.

Prim gün sayısının indirilmesi durumunda esnafa erken emeklilik hakkı doğacak. Bu kanuna 1 milyon esnaf ve tüccarı dahil olacak. Yasal düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran kurumlarda bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olma hakkı doğacak.

Sahte para nasıl anlaşılır? İşte sahte parayı anlama yöntemleri - Genel -  Ekonomist

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

BAĞKUR PİM GÜNLERİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Bağ-Kur primlerinde indirime gidilmesi ile ilgili Başkan Erdoğan onay verdi. Bakan Vedat Işıkhan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

"7 bin 200'e güne düşürülmesi bizim için önemli sözlerden biri, bu konudaki çalışmalarımıza başladık. 9 bin yerine 7 bin 200 ödeyerek Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinde emekli olma hakkı tanıyoruz. Bu konuda temel değişkenlerimiz, standartlarımız olacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz." şeklinde açıklama yaptı.

Para ne işe yarar? | Independent Türkçe

ON BİNLERCE İŞÇİYE KADRO HAKKI

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak istihdam ettirilen işçilerin kadroya geçirilmesi kanunu Meclis'te kabul edilmesi bekleniyor. On binlerce taşeon işçiye kadro müjdesi verilmesi bekleniyor. 

Taşerona kadro son dakika gelişmeleri! 90 bin taşeron işçisi ne zaman  kadroya geçecek?