Türkiye'nin en önemli yarışmalarından biri olan 1952 Türkiye Güzeli yarışması birincisi Gelengül Melek Erman yaşa bağlı sebeplerden dolayı 9 ocak 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan mezarlığına defnedildi.

Türkiye Güzeli yarışmasında birincilikle sonuçlanan başarısı Gelengül Melek Erman'ı Amerika'da Türkiye'yi temsil etmesine sebep oldu, Amerika'da herhangi bir başarı elde edemese de ilk Miss Universe yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek önemli bir başarıya daha imza atmıştı. 

Kızılcık Şerbeti'nin Apo'su Settar Tanrıöğen beyin kanaması geçirmişti: İlk kez görüntülendi! Kızılcık Şerbeti'nin Apo'su Settar Tanrıöğen beyin kanaması geçirmişti: İlk kez görüntülendi!

Rus anne ve Türk baba'dan dünyaya gelen Gelengül Melek Erman annesinin zorlamasıyla yarışmaya katılmış ve yine annesinin zorlamsıyla eşi yönetmen Hürrem Erman ile evlenmiştir. Oğlu Fuat Erman annesi hakkında şu sözleri söyledi: "Türkiye güzellik kraliçesi seçiliyor ve Amerika'ya gidiyor. Amerika'da bulunuyor, fotoğraflar var, çiçekli arabalarla falan geçiyor. Ondan sonra Türkiye'ye dönüyor, Amerika'da bir derece almıyor. İlk güzellik yarışmasına seçildikten sonra Türkiye'de bir demo film yapılıyor. O filmi babam çekiyor, orada tanışıyorlar. Arada bir bayağı yaş farkı var. Kendisi ben çok gencim evlenmem diyor, onun üzerine annesi ısrar ediyor. Annesi Rus, o yüzden çok güzel Rusça konuşuyordu. Sonrasında babamla evleniyorlar. Film dünyasına pek girmiyor, o dönemin gereği ev kadını olarak devam ediyor. Elinden birçok şey gelirdi, mutfağı kuvvetliydi, örgüsü kuvvetliydi. Babamın vefatından sonra biraz çekildi. Hareketli olamadı. Zorla dışarı bile çıkaramadık. Öyle bir yas dönemi yaşadı. Film dünyasına yakın oldu ama hiç içine girmedi. O sektörde de saygın birisiydi. Her erkeğin arkasında bir kadın vardır? Çocuklarıyla ilgili bir  anneydi, iş kadını olmadığı için bütün ilgisini oraya veriyordu. Birlikte iyi gezdiler, film çekimleri için dışarı gittiler" dedi.

1952-turkiye-guzeli-gelengul-ermana-vrvy

Eşi Hürrem Erman'ın aile dostu Halit Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ise arkaşı için şöyle dedi: "Gerçekten o nesil istisnai bir nesildi. Sık sık yemekler yapardı, biz de sinema camiasıyla yemeklere giderdik. Bu kadar asil, duruşuyla, ruhuyla, her hareketiyle çok samimi söylüyorum, ben böyle bir insan daha tanımadım. Hatırlıyorum, köpeği bile kendisi kadar zarif, hoştu. Çok istisnai insandı ve öyle de evlatlar yetiştirdi. Orada yediğimiz yemekler, onlar bitti. Cilt konusunda mütehassıstı, Elini sildiğin havluya yüzünü silme demişti bana. O gün bugün ben hep kağıt ile yüzümü siliyorum. Ondan bir hatıra. Her seferinde şimdi Gelengül Hanım'ı hatırlayacağım. İnşallah sonsuza kadar yolculuğu iyi geçsin" dedi.