ABD'de yaklaşan seçimler öncesinde yaşı ve sağlığı ile ilgili tartışmalar gündemden düşmeyen Başkan Biden, seçim kampanyasının başlamasıyla birlikte gafları sayesinde sıklıkla gündeme geliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Las Vegas’taki seçmenleriyle buluşması esnasında, geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand’la görüştüğünü iddia etti. Mitterrand, 1996’da vefat etti.

Fox News’un haberinde, “Başkan Biden, Pazar günü Las Vegas’ta toplananlara, bu yakınlarda François Mitterrand’la, yani yaklaşık 30 yıl önce ölen Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü bildirdi” ifadesi kullanıldı. Bahsi geçen haber sitesinin paylaştığı videoda, Biden toplananlara, İngiltere’deki G7 Zirvesi’nde Fransa Cumhurbaşkanıyla görüştüğünü anlatıyor. Biden videoda, “Oturup, Amerika döndü, dedim. Almanya’dan Mitterrand, daha doğrusu Fransa’dan kastediyorum, bana bakarak şunu sordu: Bu dönüş ne kadar sürer?” diye konuştu. Haberde, Biden’in muhtemelen mevcut Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u kastettiği belirtildi. 1981-1995 yılları arasında iki dönem görev yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand, 8 Ocak 1996'da, 79 yaşındayken öldü.

Önceki gün ise Biden yeni bir gafı ile gündeme geldi. Kendisi eski Almanya Şansölyesi Helmut Kohl ile 2021’de G7 zirvesinde görüştüğünü söyledi ancak en son 1998’de Şansölyelik yapan Kohl, 2017’de ölmüştü.

ABD VATANDAŞLARININ YARISINDAN FAZLASI BİDEN'İN ZİHİNSEL ÇÖKÜŞ YAŞADIĞINI DÜŞÜNÜYOR 

ABD’de yapılan anket, ülke vatandaşlarının neredeyse üçte ikisinin, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden’in zihinsel çöküş yaşadığı görüşünde olduğunu ortaya koydu.

Rasmussen Reports araştırma şirketinin anket sonuçlarına göre, ABD vatandaşlarının yüzde 59’u Başkan Joe Biden’in zihinsel keskinliğini giderek kaybettiği kanısında. Ankete katılanların yüzde 33’ü de bu görüşe katılmadığını belirtti.

28-30 Ocak döneminde yapılan ankete, bu yılki seçimde oy kullanma niyetinde olduğunu beyan eden 18 yaş ve üstü 943 ABD vatandaşı katıldı.

Joe Biden, ABD tarihinin en yaşlı başkanı olarak gösteriliyor. Sıkça yaşadığı dil sürçmeleri ve hatalar, başkanlık yarışındaki en büyük rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump tarafından sürekli anımsatılarak eleştiriliyor.

Demokrat olan bazı önde gelen politikacılar da Biden’a, ilerleyen yaşı nedeniyle başkanlık yarışından çekilme çağrısında bulunmuştu.

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKANIN OĞLUNDAN BİDEN'A "ALZHEİMER HASTASI" İMASI 

Yakın zamanda konuşan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in oğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ı Alzheimer hastasına benzeterek bilişsel gerileme yaşadığını ima etmişti. Ben-Gvir'in oğlu Shuvael Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından, ABD Başkanı Biden'ın fotoğrafının yer aldığı bir gönderi paylaştı.

Gönderide Shuvael Ben-Gvir, "Bu zor zamanlarda, bilişsel gerileme ve demansın en yaygın nedeni olan dejeneratif bir beyin hastalığı olan Alzheimer hakkında farkındalık yaratmak önemlidir. Bu, kişinin fonksiyonlarını ve yeteneğini etkileyen ciddi bir hastalık." ifadelerini kullandı.

İSRAİLLİ BAKAN, BİDEN'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Biden yönetimiyle anlaşmazlıkları olsa da oğlunun paylaşımının ciddi bir hata olduğunu söyleyerek Biden'dan özür diledi.

Ben-Gvir'in oğlu da Biden ile ilgili paylaşımını silerek ABD Başkanı'ndan özür dilediğini belirtti.

Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot youtuber 25 metreden yere düştü! Siri ile yardım çağırdı Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot youtuber 25 metreden yere düştü! Siri ile yardım çağırdı

Itamar Ben-Gvir, Wall Street Journal gazetesine geçen hafta verdiği özel röportajda Gazze'ye yönelik saldırılar sürecinde İsrail'e baskı yaptığı gerekçesiyle Biden'ı hedef almıştı.

Biden yönetiminin İsrail'in savaş çabalarına zarar verdiğini savunan Ben-Gvir, "Biden, İsrail'e tam destek vermek yerine Gazze'ye, Hamas'ın eline geçen akaryakıt ve insani yardım göndermekle meşgul. (Eski ABD Başkanı Donald) Trump yönetimde olsaydı ABD'nin tavrı tamamen farklı olurdu." ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: AA, Sputnik News