Ünlü modacı evinde ölü bulundu: Yetkililer şüpheli bularak soruşturma başlattı Ünlü modacı evinde ölü bulundu: Yetkililer şüpheli bularak soruşturma başlattı

ABD'nin orta kesimlerinde etkisini gösteren fırtına, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Etkili olan fırtına sebebiyle Oklahoma eyaletinde 1 kişi yaşamını yitirirken, birçok kişi de yaralandı.

Oluşan hortumla birlikte, Oklahoma'ya bağlı Barnsdall kentinin üçte biri yerle bir oldu. Ayrıca Barnsdall'da da çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü ve bir huzurevinin çatısı uçtu.

Giderek şiddetini artıran fırtına neticesinde, Ulusal Hava Durumu Servisi, Oklahoma'daki Osage County ve Washington County bölgeleri için acil durum ilan etti. Uyarılar kapsamında, bu bölgelerdeki hortumların yıkıcı hasara yol açabileceği ve insan hayatına şiddetli tehdit oluşturabileceği bildirildi. 

Hortumların kablolara zarar vermesi sonucunda bazı kasabalarda elektrik tamamen kesildi.

"YÜKSEK RİSKLİ"

Hava Durumu Servisi Fırtına Tahmin Merkezi, bölgedeki eyaletler için nadir görülen "yüksek riskli" şiddetli fırtına tehdidi bulunduğunu duyurdu. Bu kapsamda, kasırga şiddetinde rüzgarlar ile gök gürültülü fırtınanın tüm gece devam edebileceği uyarısında bulunuldu.

Hava Durumu Servisi'ne göre, Oklahoma'da 7, Iowa, Kansas, Güney Dakota'da ikişer, Nebraska ve Tennessee'de birer hortum görüldü. Toplam olarak, ABD'nin orta kesimlerinde en az 15 hortum etkili oldu.

Kaynak: AA