ABD savaş gemisi USS Nitze sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'na Sarayburnu açıklarından giriş yaparak Dolmabahçe Sarayı açıklarında demirledi.  

Gemiye, Sahil Güvenlik ekipleri de boğaza girişi sırasında eşlik etti. Gemi mürettebatı, 155 metrelik geminin güvertesine çıkarak İstanbul'u seyretti. Gemiye, ABD bayrağı ile birlikte Türk bayrağının çekilmesi dikkat çekti.

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN GEMİYE ZİYARET

ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh de İstanbul'a gelen gemiye ziyarette bulundu. 

ABD GEMİSİ İSTANBUL'A NEDEN DEMİRLEDİ?

ABD gemisi İstanbul'a neden geldi sorusu merak uyandırdı. Geminin İtalya'dan, Türkiye'ye NATO ittifakının güçlendirilmesi etkinlikleriyle ilgili olarak olağan bir ziyaret amacıyla hareket ettiği öğrenildi

ABD GEMİSİ İSTANBUL'DAN NE ZAMAN GİDECEK?

ABD gemisi USS Nitze'nin Marmara Bölgesinde 2-3 gün kaldıktan sonra tekrar yoluna devam edeceği öğrenildi.

ABD Büyükelçisi Jeffry L.Flake ve USS Nitze'nin komutanı Yarbay Katie Jacobson güverte üzerinde açıklamada bulundu.

TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Diyanet İşleri Başkanı ile AK Partili o isim arasında Arapça krizi! Diyanet İşleri Başkanı ile AK Partili o isim arasında Arapça krizi!

ABD Büyükelçisi Flake, "Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi birer müttefik. Başkonsolosumuz Julie A.Eadeh ile burada olmaktan memnunuz. Burası muhteşem bir şehir ve denizcilerimiz de bunu görüyor. Burada yaklaşık 350 mürettebat ve harika bir gemi var" ifadelerini kullandı.

Flake'ten sonra konuşan gemi komutanı Yarbay Katie Jacobson ise "Burada olmak bir onur. Türkiye, değeri çok yüksek bir müttefikimiz ve dostumuz" dedi.

YEMEN SAVAŞI'NDA GÖREV YAPTI

Hava, denizaltı savunma ve deniz taarruzu kapsamında faaliyet gösteren USS Nitze gemisinin son olarak 2016 yılında, Yemen İç Savaşı'nda görev aldığı ifade edildi.

Geminin ön tarafında bulunan ağır topla birlikte, gemiye entegre hücrelerde bulunan 96 adet füze taşıdığı, statik radar sistemine de sahip olduğu belirtildi.

Yaklaşık, 155 metrelik uzunluğa sahip geminin içinde bir de helikopter bulunuyor.