AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “4. seviye uluslararası alarmdayız” dedi ve uluslararası yardım talep etti.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Adııyaman, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,4 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. Bölgede olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

DEPREMLER ÜST ÜSTE OLDU 

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

AFAD AÇIKLADI ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR!

AFAD açıklamasında, "Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede; 6’nın üzerinde 3; 5’in üzerinde 14; 4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntı meydana gelmiştir" bilgisini verdi.

ÖLÜ VE YARALI SAYILARI BİLİNMİYOR. VALİLER VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA 

 Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi.” dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, beş kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehirde 14 ve 17 katlı 2 binanın yıkıldığını belirtti.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte 16 binanın yıkıldığını Vali ise 15 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su “Depremde 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı” dedi.

AFAD: 76 ÖLÜ, 440 YARALI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.


 

CHP lideri Özel: Soma’daki kanı yerde bırakırsam benim de gözüm arkada gidecek CHP lideri Özel: Soma’daki kanı yerde bırakırsam benim de gözüm arkada gidecek